Alonso a câştigat Marele Premiu al Chinei


Fernando Alonso a obţinut duminică prima victorie pentru Ferrari de la Marele Premiu al Germaniei din luna iulie a anului trecut, la capătul unei curse din China în care depăşirile efectuate în primele tururi au fost decisive, scrie automarket.ro.


Pilotul Scuderiei a avut un start excelent în care l-a depăşit pe Kimi Raikkonen, iar apoi a trecut de liderul Lewis Hamilton în turul cinci în tandem cu coechipierul său Felipe Massa.

Chiar dacă ulterior a cedat temporar prima poziţie în fata piloţilor care au mizat pe o strategie opusă a pneurilor, Alonso a revenit pe primul loc şi a avut un final de cursă fără emoţii, după ce l-a depăşit în prealabil şi pe Vettel.

Nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Raikkonen şi Hamilton. Pilotul echipei Lotus a ratat startul şi a pierdut două poziţii la start, însă finlandezul a fost capabil să revină de pe locul patru şi să-şi adjudece poziţia doua. Plecat din pole position, Hamilton s-a mulţumit în cele din urmă cu locul trei ca urmare a depăşirilor efectuate de Alonso şi Raikkonen, însă ultimele cinci tururi au fost cu adevărat dramatice. 

Până la urmă cred că este un rezultat bun. Evident, vrem să câştigăm, dar punctele sunt bune şi vom încerca să ne descurcăm mai bine data viitoare. Am avut un start prost, dar ulterior monopostul Lotus s-a comportat bine.

Britanicul a fost atacat de Sebastian Vettel, care a început cursa de pe locul nouă cu pneuri medium pe o strategie opusă şi a fost cu peste trei secunde mai rapid în ultimul stint efectuat cu softuri. În cele din urmă, triplul campion mondial s-a mulţumit cu locul patru la numai două zecimi de secundă de Hamilton, în timp ce Jenson Button a terminat pe locul cinci pentru McLaren după o strategie asemănătoare cu a lui Vettel, dar cu numai două opriri la boxe.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная