Ultimul meci din primul hat-trick (Poveşti din sport)

michael jordan, chicago bulls

20 iunie 1993, America West, Phoenix statul Arizona. Marea finală din NBA, jucată între Suns-ul lui Charles Barkley și Bulls-ul lui Michael Jordan. Înaintea acelui sezon, doar Jack MacCallum, de la Sports Illustrated a prezis o finală între aceste două echipe. Mulți l-au crezut, cel puțin, ciudat. Chicago Bulls conducea seria finală cu 3-2, dar juca în deplasare, unde formația condusă de cel pe care fanii din Phoenix îl numeau Sir Charles (Barkley), pierdea foarte greu, în acel sezon de pomină pentru baschetul din statul Arizona.

Cu cîteva secunde pînă la final lucrurile stăteau exact cum își doreau suporterii din Phoenix – echipa lor conducea campioana anilor trecuți cu 98-96. Toți se pregătea de au de sărbătoare și, implicit, de meciul al șaptelea, cel hotărîtor. Toți în afară de 5 persoane îmbrăcate în roșu cu inscripția Bulls, pe piept.

Pasa lui B.J. Armstrong îl găsește pe Michael Jordan care pasează momentan spre Scottie Pippen. Cel din urmă transmite mingea mai departe, pentru Horace Grant, care se afla sub panou. Atacantul celor de la Bulls ar fi putut să marcheze dar a demonstrat o inspirație de invidiat și i-a pasat lui John Paxson, care stătea uitat de toată apărarea celor de la Suns, după linia aruncărilor de 3 puncte. Paxson aruncă – și ………… mingea intră în plasă. După meci, antrenorul celor Phoenix, Paul Westfall, avea să declare“Cînd a aruncat Paxon, balonul parcă a rămas suspendat în aer vreo oră!” 99-98, pentru Bulls!

În secundele rămase pînă la sirena de final (3,9) Kevin Johnson a încercat să întoarcă rezultatul, însă aruncarea sa a fost blocată de același Horace Grant, care mai devreme pasase decisiv pentruPaxon. Chicago Bulls cîștiga al treilea titlu consecutiv, astfel reușind primul hat-trick din istoria sa. Era timpul triumfului pentru Michael Jordan și Phil Jackson, oamenii care vor duce Bulls, la încă un hat-trick, puțin mai tîrziu, dar asta e altă istorie deja.

Confruntarea finală din 1993 era extrem de interesantă pentru iubitorii baschetului pentru că se întîlneau, față în față, golgheterul ultimilor 7 sezoane din NBA (!!!) și MVP-ul ultimilor două serii finale cu cel care a făcut posibilă calificarea unui club de valoare medie așa ca Suns, în finalaNBA – MVP-ul acelui sezon, Charles Barkley.

continuarea aici

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная