Oficial! Ucraineanul Serghei Bubka candidează la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic


S-a confirmat! Fostul campion olimpic, ucraineanul Serghei Bubka şi-a anunţat oficial intenţia de a candida la şefia Comitetului Internaţional Olimpic. Acesta a anunţat că lupta cu dopajul şi meciurile trucate vor fi prioritare în cazul în care va câştiga alegerile din septembrie.

Fostul campion olimpic şi deţinătorul recordului mondial la sărituri cu prăjina, Serghei Bubka a anunţat oficial că va candida la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Comitetului Naţional Olimpic din acest an.

"L-am contactat pe preşedintele CIO, Jacques Rogge şi l-am informat că voi candida la alegerile pentru preşedinţia Comitetului", a declarat fostul campion olimpic, Serghei Bubka. 

Bubka şi-a anunţat şi priorităţile programului său.

"Una dintre marile probleme ale secolului este dopajul. Este domeniul în care vom continua să lucrăm. (...) O altă provocare sunt meciurile trucate şi pariurile ilegale", a spus fostul campion olimpic. 

Serghei Bubka are 49 de ani şi ocupă postul de preşedinte al Comitetului Olimpic ucrainean din 2005. În septembrie 2011, acesta a primit titlul Doctor Honoris Causa a Universităţii de Educaţie Fizică şi Sport din Moldova.

Alţi candidaţi pentru funcţia de şef al CIO sunt germanul Thomas Bach, Ser Miang din Singapore, Richard Carrion din Puerto Rico şi Denis Oswald din Elveţia. Alegerile vor avea loc în luna septembrie la Buenos Aires.


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная