Mituri despre slabit

slabire, mineraleIn zilele noastre toata lumea se pricepe la slabire. Oriunde intorci capul exista o medota simpla, ieftina si fara efort. Da. Si o dieta personalizata. Acum… daca slabirea era un lucru atat de simplu, ar mai fi existat oameni grasi?

Iata cateva dintre cele mai cunoscute mituri care circula in legatura cu slabirea: 

Regimuri si metode de slabire rapida si eventual fara efort – sunt pur si simplu niste inselatorii. Orice slabire rapida are parte de o reactie negativa din partea organismului. In general cine slabeste rapid, va pune la loc ce a dat jos si inca ceva peste. Din pacate (sau din fericire pentru tine si sanatatea ta) trebuie sa adopti un nou stil de viata in care dieta “curata” si exercitiile sa fie prezente permanent. In general aceste regimuri pe termen scurt de bazeaza pe deshidratarea organismului, pierzi deci apa, nicidecum grasime. 


Daca faci sauna sau daca folosesti ceaiuri diuretice slabesti – prin transpiratie se elimina apa din corp, odata cu ceva minerale si vitamine. Intr-adevar pierzi din greutate, dar este APA, nu grasime, grasimea se consuma doar prin transformarea ei in lucru mecanic (miscare) si caldura sau prin participarea ei la alte procese metabolice. In cazul extrem grasimea se elimina cu un aspirator special in timpul operatiilor de liposuctie. Prin deshidratare faci in schimb un lucru foarte rau: opresti eliminarea toxinelor si poti induce o retentie de apa suplimentara dupa cateva zile. Adica te vei umfla mai rau, te vei constipa si vei avea corpul plin de toxine. Sauna iti incetineste metabolismul(din cauza caldurii), deci un alt motiv pentru care sa te feresti de aceasta pseudo-metoda de slabire.

Vitaminele ingrasa – vitaminele in sine au valoare energetica aproape nula. Ele in sine nu ingrasa. Sedentarismul si alimentatia incorecta sunt de fapt vinovatele. Accesele de foame exagerata pot fi chiar cauzate de anumite deficiente de vitamine si minerale. Deci daca ai in dieta(sau din suplimente) vitaminele si mineralele necesare, pofta de mancare va fi scazuta, nu crescuta.

Facand exercitii pentru o anumita grupa musculara se reduce grasimea din acea zona – grasimea se reduce in mod proportional de pe toata suprafata corpului, nu din anumite zone cu precadere. Aviz doamneleor care lucreaza ore in sir la aparatele pt. adductori si abductori sau celor care fac sute de abdomene. Cand ati vazut ultima data un om cu un abdomen reliefat si cu grasime pe restul corpului?

Produsele “fara grasimi” sau “fara colesterol” – nici un produs vegetal nu contine colesterol. Etichetarea produselor vegetale ca fiind “fara colesterol” este un truc al producatorilor. Produsele fara grasimi duc la dezechilibre grave in dieta, privand corpul de vitaminele liposolubile, esentiale pentru o sanatate buna si chiar pentru slabire. In special femeile sunt sensibile la absenta grasimilor esentiale din dieta, rezultatul fiind tulburari hormonale cu efecte contrare, adica ingrasare .

Sursa: http://body-building.md

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная