Suna alarma? Desteptarea!


Fii o persoana matinala si gaseste resurse noi de energie!
Trezitul de dimineata este unul din cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru sanatatea si conditia ta fizica. Daca vrei sa devii mai matinala, acest articol este pentru tine!

S-ar putea sa crezi ca n-ai nevoie sa te trezesti mai devreme in fiecare dimineata. La urma urmei, cele mai multe persoane iubesc somnul de dimineata si urasc momentul in care trebuie sa renunte la pat si sa-si inceapa ziua. Majoritatea persoanelor ce aud despre trezitul de dimineata spun "Sunt si-asa destul de obosita. De ce m-as trezi si mai devreme?" Pai...din mai multe motive!
Unul din motivele pentru care multe persoane sunt obosite este ca nu se culca si nu se trezesc constant la aceleasi ore din zi. 


De ce ai NEVOIE ca sa te inveti sa te trezesti mai devreme:
1. O promisiune ferma
Daca nu discuti tu cu tine si nu va hotarati clar legat de trezitul de dimineata, nimic nu se va schimba!
2. Un motiv
Daca nu ai un motiv clar pentru a te trezi de dimineata, plapuma va fi mult prea atractiva in fiecare dimineata ca sa te desparti de ea. Gaseste-ti motivul si decide-te!
3. O ora clara de culcare
Daca nu te culci mereu la aceeasi ora nu vei putea sa te trezesti mereu la aceeasi ora. Alege o ora, indiferent care si fa-o ora ta de culcare. Este foarte important!
4. O metoda
Vom discuta acum despre metodele prin care sa te trezesti dimineata si totodata despre beneficiile unui mod de viata matinal.

Metoda 1 - Schimbare treptata
Somnul este ca o dependenta de care trebuie sa te indepartezi treptat. Daca te stii ca fiind o persoana ce doarme adanc atunci s-ar putea sa doresti sa te trezesti din ce in ce mai devreme in loc sa stabilesti o ora de la inceput si sa o incerci din prima. Si reduci in fiecare dimineata inca jumatate de ora pana cand ajungi sa te trezesti la ora dorita de tine.
Aceasta metoda are avantajul ca nu trebuie, incepand de maine, sa te trezesti foarte devreme comparativ cu stilul vechi. Insa, nu multe persoane au succes cu aceasta metoda deoarece este prea inceata si-ti ofera prea multe zile in care sa te razgandesti si sa uiti ce ti-ai promis.

Metoda 2 - Schimbare imediata
Daca motivele tale sunt destul de puternice si ambitia la fel cel mai bine este sa zici "De maine ma trezesc la ora x". Setezi ceasul sa te trezeasca si orice-ar fi, te trezesti. Mintea ta va incerca tot felul de trucuri "Incepi de maine, nu azi, mai stau 10 minute, etc". Tine-te tare si nu accepta nimic in afara de trezitul la ora care ti-ai propus.
Personal, cred ca este cea mai buna metoda. Primele zile te vor soca un pic, sa te trezesti la 5 sau la 6 dimineata este o schimbare clara fata de ora 8, 9, 10. Insa dupa 2 saptamani de zile de trezit chiar si la ora 5 o sa observi ca nu mai poti dormi peste ora 5 dimineata, informeaza cei de la probody.

Beneficiile trezitului devreme sunt numeroase:

1. Vei arata mai bine
Dimineata este cel mai bun moment pentru antrenamente, in special cardio. Aerul este curat si racoros si ai mai multa energie decat in orice moment al zilei. Trezitul de dimineata si efectuarea antrenamentelor imediat dupa trezire te fac sa te simti plin de energie toata ziua. 

2. Vei slabi
Slabirea este mai eficienta cand se fac exercitiile dimineata deoarece nu ai mancat si nu ai energie disponibila din mancare iar singura sursa de energie a corpului este grasimea - pe care va trebui sa o arda! Perfect!

3. Vei face mai multe
Indiferent de ce faci tu zilnic, vei face mai multe deoarece vei avea mai mult timp util pentru a le face. In loc sa te culci in fiecare seara la ora 1 noaptea, mai bine te culci la 11 seara si te trezesti la 5 dimineata. Stii bine ca dupa ora 10 seara nu mai faci nimic pentru ca nu mai ai energia necesara indiferent la ce ora te-ai trezit.

Pentru a concluziona, accentuez cateva sfaturi importante ce te vor ajuta sa te trezesti mai devreme:

Evita cafeaua, vinul si ciocolata inainte de culcare. Aceste alimente streseaza acizii din stomac si deranjeaza somnul.        

 Culca-te la aceeasi ora, indiferent de ora.

Trezeste-te la aceeasi ora mereu, chiar si in weekend-uri.

Nu bea si nu manca prea mult inainte de culcare. Stomacul tau are nevoie de 2-3 ore pentru a digera o masa completa. Daca n-a terminat de digerat, te vei intreba "Oare de ce nu pot sa dorm?" Pune-ti alarma cat mai departe de pat ca sa fie necesar sa te dai jos pentru a o opri.Nu uita de promisiunea ferma!

Nu te lasa pacalit de trucurile mintii tale cand incerci sa te trezesti!

In cazul in care simti ca somnul si oboseala si cu lenea te doboara, si nu mai ai putere sa te incalti sa iesi sa-ti faci gimnastica de idmineata sau un jogging scurt atunci ai ocazia sa-ti recomandam un supliment nutritiv care iti asigura o sursa sigura si naturala de energie dimineata,dupa antrenament si inainte - Energy Plus 


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная