Fotbalul rus fără impresari. Viitorul după FIFA e "Global Player Exchange"

Nikolai Tolstoi, preşedintele federaţiei de fotbal din Rusia, are în plan să le interzică impresarilor să primească bani de la cluburi în urma transferurilor realizate. Acesta susţine că echipele vor avea dreptul să plătească agenţilor de jucători doar un mic procent, aşa cum se întâmplă în cazul contractelor dintre impresari şi fotbalişti:

"În regulamentul Federaţiei nu există reguli care să impună restricţii la sumele pe care cluburile le plătesc impresarilor, în timp ce procentele în cazul jucătorilor sunt fixe. În viitor, vom pune în regulament restricţii serioase şi vom fixa un procent mic sau vom interzice total ca agenţii să primească bani de la cluburi", a declarat Nikolai Tolstoi, conform Sport Express.

Este o idee în tendinţă cu ceea ce doreşte FIFA să facă în acest sens. Conducătorii forului internaţional şi-au exprimat dorinţa de a elimina impresarii din fotbal. Aceştia susţin că sume foarte mari de bani ies din fotbal tocmai din cauza agenţilor, sume care ar putea fi investite în dezvoltare.

La începutul anului, FIFA a anunţat că lucrează la sistemul "Global Player Exchange", o platformă virtuală care ar urma să ia locul impresarilor. Aici, cluburile interesate vor găsi toate informaţiile despre jucătorii pe care-i au în vizor.

http://sportbusiness.md/
0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная