3 sfaturi pentru ca femeile să avanseze în Jiu-Jitsu Brazilian

brazilian jiu jitsu, bjj 

Introducere 


În calitatea mea de tânăr, mă simt obligat să spun că trebuie extinse cunoștințele legate de activitatea femeilor în Jiu-Jitsu. Femeile luptă de ani buni în MMA, boxul feminin a fost acceptat ca sport olimpic iar acum femeile pot lupta ca soldați ai armatei SUA. Prin urmare sunt deranjat că se mai discută încă dacă pot sau nu femeile să facă față la un pic de Jiu-Jitsu. Majoritatea articolelor care fac observații generale despre femei sunt orientate în special spre începători: cum să supraviețuiască, la ce să se aștepte, etc. Sunt mult mai interesat să sprijin fetele care se antrenează deja și le place la nebunie. Mai multe femei ca niciodată se implică în Jiu-Jitsu și sunt modele pentru atragerea mai multor femei în sport. Ele se antrenează cu sau fără gi, participă la competiții și fac sparring cu bărbați și femei. Iată prin urmare ce ponturi le pot oferi surorilor mele întru Jiu-Jitsu: 


#1 – Învață să analizezi Jiu-Jitsu 


Capacitatea de analiză a mișcărilor, aplicării lor sau rezistenței la o tehnică, va servi ca procedeu în cele indicate mai jos. Exact cum ne antrenăm fizic pentru a ne dezvolta mușchii, trebuie să ne consolidăm abilitatea de a exprima DE CE funcționează sau nu tehnicile. De câte ori am avut de a face cu o tehnică pe care nu am aplicat-o efficient în sparring și am abandonat-o? Puterea de a analiza problemele ne facilitează gândirea critică a ceea ce facem cu corpurile noastre. Scopul este de a spori cunoașterea fiecărei părți ale corpului ca să poți simți tot ce merge bine sau rău cu tehnicile și cu rezistența împotriva lor. Nemaivorbind de faptul că aceasta îți va îmbunătăți și comunicarea cu partenerul sau instructorul pentru mai mult feedback. 


#2 – Înțelege utilizarea forței 


Fiind uneori mai mici SAU mai slabe (nu toate femeile sunt mici, nu toate femeile sunt slabe) naște ideea că s-ar putea să avem nevoie de mai multă putere pentru aplicarea cu succes a unei tehnici. De fapt, problema trebuie privită în termeni de forță fizică și mecanică. Tehnica superioară implică utilizarea corectă a alinierii și poziției corpului pentru maximalizarea propriei tale forțe și mișcări în timp ce minimalizează abilitatea oponentului tău de a genera forță și de a se mișca liber. În special în cazul femeilor, acest lucru implică folosirea întregului corp în efectuarea tehnicilor. Găsiți un partener sau parteneră care știți că poate aplica mai multă forță asupra dumneavoastră, pentru a învăța să contracarați cu forță mecanică. Acesta este un exercițiu excelent în pregătirea de competiții! 


#3 – Luptă mai mult cu garda deschisă Decât dacă nu te antrenezi în scenarii de autoapărare sau MMA, ar trebui să-ți îmbunătățești permanent garda deschisă. Garda închisă este excelentă pentru începători, iar unii oameni au gărzi periculos de închise, fapt care în opinia mea poate fi un obstacol, deoarece limitează jocul și imaginația ta în Jiu-Jitsu. Cu garda deschisă, poți trece la butterfly guard, X-guard, De La Riva, inversată și atâtea altele! Deprinderea controlului unui oponent dintr-o multitudine de poziții îți va spori nu numai dinamica, dar și creativitatea soluționării tuturor problemelor pe care le vei înfrunta. Mai multă creativitate duce la mai multă imaginație care te va ajuta la rându-i să excelezi în sport. 


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная