5 motive din care Jiu-Jitsu Brazilian este excelent pentru copii

1. Le cultivă echilibrul și coordonarea

copii, bjjToată lumea vorbește despre cât este de bun este jiu-jitsu ca exercițiu și cât de mult și-ar fi dorit să fi început mai devreme. Unul din cadourile cele mai prețioase pe care le-ați putea face copiilor de vârstă fragedă (de obicei 6 ani, după cum sugerează cei din familia Gracie) este să îi implicați în jiu-jitsu. Dezvoltarea echilibrului și coordonării la o vârstă atât de precoce nu va contribui doar la menținerea sănătății și formei fizice a copilului dar îl va și ajuta să devină o personalitate atletică și energetică de-a lungul vieții. Deși copii nu înțeleg pe deplin beneficiile activităţilor pe care le fac la o vârstă atât de fragedă, este responsabilitatea părinților de a-i ține motivați să continue antrenamentele pentru a dobândi aptitudini fizice excelente.


2. Le cultivă siguranța și respectul de sine

Siguranța este una din cele mai importante trăsături ale unei persoane. Artele marțiale sunt celebre pentru dezvoltarea acestei trăsături de foarte devreme în viață. Pe măsură ce copiii devin mai siguri de tehnicile și performanța lor, li se vor îmbunătăți și performanțele la studii și relațiile cu alte persoane.

3. Facilitează socializarea și comunicarea

La antrenamentele de BJJ, copiii își vor face mulți prieteni noi și își vor împărtăși experiențele. Fie că e vorba de exerciții, jocuri sau sparring – acestea reprezintă pentru copii ocazii minunate de a comunica cu alți copii de vârste diverse și de asemenea cu figuri de autoritate mai în vârstă, cum ar fi instructorii și instructorii asistenți.

4. Antrenează concentrarea și disciplina

Copii vor învăța de asemenea să asculte de o figură de autoritate și să urmeze instrucțiuni—deprinzând astfel mai multe abilități pentru dezvoltarea pe viitor. Copiii învață diverse mici lecții, ca și faptul că nu trebuie să vorbească atunci când le vorbește un instructor, sau chiar să-și păstreze curate gi-ul și centura. Ei vor învăța chiar și despre importanța igienei, pentru că gi-urile trebuie să fie curate iar unghiile tăiate. Etica muncii pe care o deprind în academia BJJ poate fi transpusă în activitatea lor școlară și tot ce vor face pe măsură ce cresc. Astfel vor învăța că munca la greu și sârguința duc la rezultate și recompense.

5. Îi ține ocupați cu ceva pozitiv

Pasionându-i pe copii cu ceva devreme în viaţă, îi va ţine departe de influenţe negative pe viitor. Cu cât mai mult se antrenează în BJJ şi se gândesc la BJJ, cu atât mai puţin timp vor petrece gândindu-se la lucruri care ar trebui să le dăuneze. În acelaşi timp ei îşi vor face la academie prieteni cu aceleaşi viziuni care îi vor ajuta în continuare să nu se bage în încurcături..

În cele din urmă, faptul că îţi vei implica profund copilul în jiu-jitsu de la o vârstă fragedă (6-10 ani e cea mai bună pentru a începe) va fi un cadou extraordinar pentru el, rămânând la discreţia părinţilor să-şi ia acest angajament împreună cu copilul. Ţine de responsabilitatea părintelui să-şi motiveze copiii şi să încadreze în orarele lor antrenamentele. Chiar şi atunci când simţi că îşi pierde interesul, trebuie să găseşti căi pentru a-l motiva din nou. Până la urmă, după tot efortul depus şi toţi anii trecuţi, copilul tău, deja matur, îţi va mulţumi pentru beneficiile obţinute din antrenamentele BJJ.

Sursa: http://www.bjj.md

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная