Ghidul începătorului pentru "a bate" (tapping) - Partea I

brazilian jiu jitsu, basics 


Aceasta este, posibil, cea mai frecventă întrebare în timpul primului antrenament al cuiva. Mulți studenți de Jiu-Jitsu Brazilian iau acest lucru ca pe ceva subînțeles, dar e important să ținem minte că pentru cineva care este nou în acest sport, acest lucru poate să nu fie intuitiv. Ca și orice altceva în sportul nostru, trebuie să le predăm acest lucru începătorilor noștri. 


Jiu-Jitsu Brazilian poate fi o activitate pe viață dacă te antrenezi corect. Acest lucru e in contrast total cu alte sporturi de luptă unde uzura corpului e prea mare pentru o practică prelungită. Secretul unei vieți de antrenamente în Jiu-Jitsu Brazilian, este o ecuație complexă de cunoaștere a propriilor limite, alegere inteligentă a partenerilor de antrenament, îngrijirea corpului și, desigur, de a ști cum se bate. 


Mulți studenți BJJ învață din propriile greșeli despre cât trebuie să aștepte până să bată. Mie personal nu mi-a explicat nimeni pe îndelete fiecare finalizare specifică și nu mi-a zis "ei, acuma trebuie să bați". Va fi prin urmare prima oară pentru unii dintre voi când acest subiect va fi abordat mai profund. Vă sugerez să citiți următoarele paragrafe, să vă gândiți la ce am eu de zis, pentru ca mai apoi să vă formulați propria ecuație a momentului când, cum și cui să îi bateți. 


Când 


Poate fi dificil pentru începători să știe când să bată. Nimeni nu dorește să piardă, or bătutul poate fi văzut ca o recunoaștere a "înfrângerii" (indifferent dacă îi spui cuiva că bătutul e parte a procesului de învățare). Cel mai bun sfat pe care ți-l pot da eu este: nu aștepta până simți durerea ca să bați. 


Bătutul după finalizări cu încheieturile și striviri e un aspect serios. Oricât de comic ar suna, am văzut cu ochii mei studenți cărora nu le place să bată. Brațul lor poate fi total întins maxim cu o expresie de determinare. Când îi întreb de ce nu bat ei îmi spun: "pentru că nu simt încă necesitatea". În dependență de finalizare, durerea nu poate surveni decât foart târziu (în cazul armbar-urilor, de exemplu). Singurul mod în care poți ști dacă dacă durerea/discomfortul face parte dintr-o mișcare este prin experiență sau dacă îl întrebi pe instructorul tău. Dacă ești nou în sport, îți sugerez să-l întrebi pe instructor cum ar trebui să se simtă mișcarea (dacă nu a fost stipulat clar) și să întrebi la ce punct ar trebui să bați. 


(to be continued...) 


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная