Pot începe antrenamentele de BJJ dacă am peste 40 de ani?

bjj moldova, bjj 
Vince Newton a promovat la centura maro când avea 48 de ani (acum are 50 și e o prezență obișnuită la Revolution BJJ)


40 nu este noul 20 contrar la ce ai fi putut citi pe internet. Cu toate acestea, nu e nici sfârșitul vieții tale active. Iată niște sugestii incredibil de utile pe care le-am compilat pentru studenții mei mai în vârstă, în timp ce lucram la ghidarea lor printr-o carieră lungă și luxuriantă în BJJ până mult dincolo de 50 de ani.

Alege un orar de antrenament care să îți convină

Nu te lăsa prins în capcana obligației de a te antrena în fiecare zi sau chiar de 3 sau 4 ori pe săptămână. Antrenamentul de 2 ori pe săptămână reprezintă proporția ideală pentru cei cu vârsta de peste 40; acesta oferă destul antrenament pentru a obține informații constante și a observa un progres stabil dar și pentru a avea suficient timp de odihnă. Asigură-te că între cele 2 zile pe care le alegi ai destul timp ca să te odihnești (zile de antrenament ideale ar fi, de exemplu miercurea și duminica).

Alege parteneri de antrenament în care să poți avea încredere

Centurile avansate tind să fie opțiuni mult mai bune decât centurile albe. Deși s-ar putea să ai o rată mai mare de success la “bătut” o centură albă, ultima persoană cu care ai vrea să lucrezi este o altă centură albă. Acești băieți, ca și tine, încearcă să se descurce în mecanicile și fiziologia simplă a corpului. Pentru tine asta înseamnă că ei s-ar putea să nu aibă sufficient control, în special când „intră în acțiune”. Alege atent și tine minte întotdeauna:

Nici tu nu trebuie să fii ultra-competitiv la sparring

Posibil că acesta să fie cel mai important dintre toate sfaturile. Dacă tu nu „mărești turațiile” în timpul sparring-ului atunci partenerii tăi sunt, la rându-le, mult mai dispuși să scadă din intensitate. Astfel ședințele tale de antrenament se pot prelungi, fapt care înseamnă că îți vei îmbunătăți tehnicile mai repede dar și că te vei menține în siguranță. Ține minte că ego-ul e sănătos în doze mici—te face să mai vii la antrenament—în timp ce în doze mari te poate răni. Lasă cea mare parte din ego în afara sălii!

jiujitsu brazilian, bjj moldova 
Robson Barbosa și Vitalie de la BJJ Athletic, care în ciuda faptului că a început să practice BJJ doar de câteva luni, după 40, le dă de furcă multora :)

Nu contează dacă pierzi o bătălie, în special dacă înseamnă că trebuie să continui antrenamentele. Ține întotdeauna minte aceasta!

Nu uita că ai, de asemenea și calități 

Tinerii au viteză, cardio, flexibilitate… cu ce ai putea contribui tu aici? Patru cuvinte: forța omului în vârstă! (Se referă, în mod sigur și la forța femeii în vârstă—crede-mă, am simțit-o pe propria piele!) Forța omului în vârstă înseamnă că ai în mâini o putere adunată timp de o viață pe care tinerii haiduci pur și simplu nu o au, în timp ce rezistența ta poate fi mult mai înaltă pe perioade mai mari de timp. Aceasta se poate dovedi foarte util!

O să contribui, de asemenea, cu înțelepciune (până la urmă, citești acest articol, nu… câți dintre cei tineri citesc articole înainte de a se gândi să înceapă BJJ?). Aceasta poate constitui un avantaj enorm, pentru că tu ești mult mai capabil să vezi lucrurile în ansamblu. Antrenează-te mai calculat, nu neapărat mai intens și vei observa progrese substanțiale!
 
O ultimă notă: De asemenea, ești suficient de înțelept pentru a te recupera în zilele fără antrenament. Profită de timpul în care nu te antrenezi. Asta înseamnă că, dacă ești rănit, trebuie să pui gheață la rană și să o îngrijești. Asigură-te că dormi destul! Deja nu mai ai 21 de ani, iar zilele de petrecere până dimineață și trezitul în zori ca mai apoi să treci la muncă au rămas în urmă. Tratează și timpul de recuperare ca parte din antrenament. În curând vom publica și un articol pe tema asta!

Traducere realizată de Ion Vartic, articolul original îl găsești aici :)


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная