Prima instruire calificată din Moldova a pedagogilor de șah a demarat

sah, sahul uneste

Republica Moldova, 29 iulie 2013 — Proiectul Chess Unites!, implementat de Academia Națională de Șah din Moldova anunță începutul primelor cursurilor de instruire calificată a pedagogilor de șah. Deschiderea oficială va avea loc în incinta Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), str. Andrei Doga, 24/1, mun. Chișinău, cu începere de la orele 11.00.


Cursul „Metodologia predării șahului pentru începători" se va desfășura în perioada 29 iulie – 16 august 2013, iar la instruire vor participa 20 de profesori, cîte 10 de pe ambele malui ale Nistrului, din următoarele instituții beneficiare selectate: Gimnaziul Păpăuți (Rezina), Gimnaziul Poiana (Șoldănești), Liceul Teoretic Costuleni, (Ungheni), Gimnaziul Tochile Răducani (Leova), Liceul Teoretic Fundurii Vechi (Glodeni), Liceul Teoretic Alexei Mateevici, Cricova, Liceul Teoretic Ștefan cel Mare, Chișinău, Liceul Teoretic Mihail Lomonosov, Chișinău, Liceul Teoretic Gaudeamus, Petrești (Ungheni), Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu, Giurgiulesti (Cahul), Școala Medie №6 din Rîbnița, Școala Medie №8 din Rîbnița, Direcția Educație Fizică, Sport și Turism (DEFST) din orașului Rîbnița și raionul Rîbnița, DEFST din Dubăsari, Școala Sportivă pentru Copii și Juniori (ȘSCJ) №2 din Dubăsari, ȘSCJ a Rezervelor Olimpice №3 din Tiraspol, ȘSCJ a Rezervelor Olimpice №4 din Bender, ȘSCJ №1 din Rîbnița, Școala Genearală din satul Mihailovca, Clubul de Creație pentru Copii și Juniori din Dubăsari.

Instruirea va fi desfășurată de către cei mai valoroși lectori, conferențiari, academicieni ai USEFS; arbitri internaționali, antrenori emeriți, Mari Maeștri Internaționali care activează sub egida Academiei Naționale de Șah din Moldova.

La finalul acestui ciclu de instruire, fiecare profesor format va obține certificat de absolvire CRP, iar către începutul anului școlar 2013/2014 fiecare școală beneficiară implicată în proiect va primi o donație de inventar șahistic și materiale didactice pentru desfășurarea în bune condiții a orelor de șah.

Proiectul Chess Unites! se implementează în perioada 26 aprilie 2013 – 25 aprilie 2014, în parteneriat cuMinisterul Educației, Universitatea  de Educație Fizică și Sport din Moldova, Primăria municipiului Chișinău, precum și cu numeroase asociații, federații, agenți economici de pe ambele maluri ale Nistrului (Anexa – Prezentarea proiectului - http://www.slideshare.net/ANSMoldova/chess-unites).

Scopul proiectului este să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale, iar obiectivul proiectului constă în crearea oportunităților de dezvoltare și încurajarea comunicării pro-active a profesorilor și elevilor de pe ambele maluri ale Nistrului prin instruirea și practicarea șahului.


Acest proiect este realizat cu asistenţa Programului „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanţat de Uniunea Europeană şi cofinanţat şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), care are drept scop să contribuie la promovarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului prin implicarea autorităţilor locale, societăţii civile, comunităţii de afaceri şi altor părţi interesate în activităţile de dezvoltare economică şi socială a comunităţilor locale.

Pentru informații suplimentare: Ion Gîrneț - +373 78888243, manager.academia.sah@gmail.com


0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная