Cupa Mondială Fed Cup la tenis fete de la Chișinău, aproape de start


Fed Cup 2013, Grupa III, Zona Euro/Africa, la tenis feminin, care se va disputa în premieră în Republica Moldova, este gata de start.

Cele 12 echipe naționale de peste hotare au sosit rând pe rând la Chișinău, unde au fost cazate la un hotel din capitală și sunt deja apte pentru antrenamentele de la Terra Ten Ciocana: Armenia, Cipru, Danemarca, Egipt, Irlanda, Kenia, Liechtenstein, Madagascar, Malta, Maroc, Namibia și Norvegia.

Căpitanul Moldovei, Olga Cosic, şi-a convocat 5 jucătoare pentru a înfrunta meciurile din cadrul Grupei III a Zonei Euro/Africa, care vor avea loc la Chişinău, în perioada 8-11 mai.

Anastasia Vdovenco, Gabriela Porubin, Iulia Helbet, Melisa Martinov şi Daniela Ciobanu sunt fetele care vor reprezenta Moldova în încercarea către calificarea în Grupa a II-a a Fed Cup. La Chişinău vor sosi 13 echipe naţionale din Europa şi Africa. Formatul competiţiei va fi din 4 grupe, trei de câte trei echipe, şi una de patru echipe. 

Echipa naţională de tenis feminin a Moldovei este gata de a lua startul în Cupa Mondială Fed Cup 2013, aceasta a declarat Președintele forului Marina Tauber în cadrul unei conferințe de presă.

Șefa tenisului moldovenesc a mai spus că naționala noastră are drept obiectiv calificarea în Grupa a II-a! Tauber a mai adăugat că competiția poate fi un mare pas pentru dezvoltarea nu doar a tenisului feminin, ci chiar al sportului feminin național în general.

Meciurile vor începe la data de 8 mai, zilnic, de la ora 10:00, la CT Terra Ten Ciocana, iar intrarea va fi gratuită. Suprafaţa de joc este acoperită cu zgură. Tragerea la sorți va avea loc pe data de 7 mai, ora 13:00, la Liceul Dacia din Sectorul Ciocana.

Cele mai multe meciuri la echipa naţională le are Iulia Helbet: 16. În timp ce actualul căpitan al Moldovei, Olga Cosic, este în istoria naţionalei ca cea mai longevivă jucătoare, cu un parcurs de 6 ani.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная