VOLEI DE PLAJĂ MASCULIN.SEZONUL 2013

În acest an voleiul de plajă masculin din Moldova a avut o ascensiune semnificativă, în special pe plan extern.Pe lângă cele 3 competiţii interne, organizate de Federaţia de Volei a Republicii Moldova(FVRM), sportivii nostri au participat la câteva turnee europene de un nivel înalt.

 La nivel naţional FVRM  a organizat Campionatul deschis al  mun. Chişinău, susţinut generos de Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport, care a întrunit un număr mare de echipe.Învingătoare a devenit echipa” Victoria-Moldova”(Anton Voleanin,Igor Sandu), pe locul 2 sa plasat echipa „MAI”(Serghei Lazarev,Alexandr Şceglov), pe 3 echipa „USM”(Denis Gorea,Ion Moisei).

 A doua competiţie a fost Campionatul Moldovei U-22. Scopul principal al competiţiilor a fost stabilirea celei mai bune echipe, capabile să reprezinte Moldova la Campionatul Europei U-22. Învingătoare a devenit achipa „Victoria-Moldova”(Anton Voleanin,Igor Sandu), prin asta opţinând dreptul de a reprezenta Moldova la Europenele U-22. Locul doi i-a revenit echipei „USM”(Gorea,Moisei), iar locul 3 echipei „Victoria-Cheallenge”(Dima Bahov,Maxim Voleanin).

 Al treilea turneu a fost Campionatul Moldovei intre seniori,învingători devinind din nou echipa „Victoria-Moldova”, pe 2 echipa „USM” şi pe 3 echipa „MAI”.   Pe plan internaţional cel mai mare succes în acest an a obţinut perechea Denis Gorea, Ion Moisei, cucerind madaliile de aur la Campionatul ţărilor balcanice U-22, desfăşurat în Macedonia, o performanţă extrem de importantă pentru voleiul de plajă masculin din Moldova.

 Tot în Macedonia a fost organizat Campionatul tărilor balcanice între seniori, Moldova fiind reprezentată de echipa Dima Bahov, Evghenii Tcacenco. Rezultatul a fost mai modest decât la colegii lor mai tineri, motiv fiind prima competitie în aşa componenţă. Şi în sfârşit, triplii campioni din acest an-Anton Voleanin, Igor Sandu au participat pe 15-18 august 2013 la Campionatul European U-22, desfăşurat in or. Varna, Bulgaria. Echipa noastră a demonstrat un joc destul de bun, dar insuficient pentru a trece de faza grupelor. Lipsa experienţei la nivel şi-a lăsat amprenta. Din 32 de echipe ai noştri au rămas între locurile 17-32, abandonând competiţia.   Şi ultima competiţie internaţională din acest an la care vor participa sportivii noştri este Campionatul European U-18, ce va avea loc în or. Molodechno(Belorusia), pe 28-31august2013. Moldova va fi reprezentată de perechea-E.Popadiuc,F.Mojarov. Să le dorim mult succes băieţilor noştri şi o evoluţie cât mai reuşită.

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная