loading...

Watch the marathon live

This Sunday, September 29, the fifth Chisinau International Marathon will be organized. This sporting celebration shall gather thousands of participants, who shall run their distance and fight for the title of “fastest runner”. The live stream of the race will be available on the official Chisinau Marathon Facebook page.

27 September, 15:53960
19 September, 11:26442

Ce beneficii are alergarea pentru un copil?

Sâmbătă, 28 septembrie, în cadrul celei de-a cincea ediții a „Chișinău International Marathon”, va avea loc cursa competitivă pentru tinerii alergători – „KIDS RUN DAY by Naturalis”. Dacă mai aveți dubii referitor la înscrierea copilului la cursă sau la faptul că va începe să alerge la o vârstă atât de fragedă, vom încerca să vă risipim îndoielile.

Deci, toată lumea știe că activitatea fizică ușoară este benefică pentru copii. Cu toate acestea, intensitatea proceselor metabolice, raportul dintre procesele de excitație și inhibare din sistemul nervos, caracteristicile individuale ale temperamentului și caracterului copilului, într-un anumit mod, modelează nevoia individuală de activitate fizică. În acest sens, fiecare copil este unic. Desigur, dacă copilul este interesat de alergare (de exemplu, văzându-i pe părinți alergând) - aceasta este o posibilitate excelentă de a-i insufla dragostea față de alergare.

Printre avantajele alergării la o vârstă fragedă se numără următoarele:

- activitate fizică regulată;

- obișnuirea cu disciplina;

- obiceiul de a duce un stil de viață sănătos pe viitor;

- întărirea imunității;

- dezvoltarea rezistenței, vitezei, agilității și a forței fizice;

- întărirea sistemului muscular și scheletic;

- posibilitatea de a-l învăța pe copil să-și stabilească obiective și să le atingă, dar și să rămână optimist în caz de eșec.

Și nu uitați că alergarea pentru copii, în primul rând, este o distracție, și nu o activitate fizică intensă. De asemenea, alergarea poate deveni unul dintre cele mai utile exerciții de dezvoltare fizică, în rând cu jocul „de-a ascunselea” și săniușul. 

Înregistrați-vă copilașii la „KIDS RUN DAY by Naturalis” și vă veți convinge cât de interesante și distractive pot fi competițiile de alergare. Micii campioni vor primi o medalie adevărată la linia de finiș. Iar câștigătorii sunt așteptați de premii și cadouri din partea organizatorilor și a partenerilor evenimentului.

Reamintim, „Kids Run Day by Naturalis” va avea loc pe 28 septembrie în Piața Marii Adunări Naționale. La cursă pot participa copii cu vârsta până la 14 ani. Iar pentru a concura pe picior de egalitate, participanții din fiecare grup de vârstă vor alerga pe distanțe diferite.  

Veniți la „Kids Run Day by Naturalis” împreună cu toată familia și susțineți-i pe micii alergători!

Înregistrarea la cursă este disponibilă aici.

source link sporter.md
0

loading...

similar news