La Chişinău a avut loc cursa "Run the World" cu britanicul Dan Thompson

Joi, 18 mai în Chişinău s-a desfăşurat cursa neobişnuită de 10 km "Run the World", unde au participat 60 de sportivi amatori, atleţi şi biciclişti.


"Run the World" este o încercare neordinară, stabilită de Dan Thompson pentru sine însuşi, om de afaceri britanic şi un entuziast sportiv. Acesta şi-a asumat responsabilitatea de a alerga 10 km în fiecare ţară din lume pentru Jocurile Olimpice, care vor avea loc la Tokyo în 2020.

Desfăşurarea etapei de alergare în capitala Moldovei a fost realizată de către organizaţia publică Sporter. La sosirea lui Dan Thompson în Chişinău, acesta a fost invitat la un interviu în emisie directă pe pagina Sporter.md de pe facebook, unde a relatat întreaga esenţă a intenţiei respective.

La 20:00 a fost anunţat startul în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Traseul cursei s-a desfăşurat pe străzile centrale ale capitalei, cu însoţirea unei maşini a Inspectoratului General de Poliţie. Apropo, echipa Sporter a ales traseul maratonului din Chişinău, care va avea loc pe 1 octombrie.

Vedeţi aici înregistrarea online a cursei pe Sporter.md.

Sute de oameni nu-şi puteau lua ochii de la alergători care alergau pe străzile principale ale capitalei, înregistrând evenimentul cu ajutorul telefoanelor mobile. Cursa a fost susţinut de Lucy Joyce, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova. 

O oră mai târziu, participanţii cursei au revenit în Piața Marii Adunări Naționale, unde și-au potolit setea, au împărtășit impresii și s-au fotografia cu oaspetele nostru, Dan Thompson. La finele evenimentului, preşedintele organizaţiei Sporter Dmitrii Voloşin a înmânat pachetul de start al Maratonului din Chişinău şi medalia în calitate de cadou lui Dan şi ambasadorului Marii Britanii în Republica Moldova.

„După ce David din echipa Sporter a remarcat că această cursă va fi cea mai memorabilă pentru mine, vă pot spune, că el a avut dreptate. Sunt încântat că atât de mulţi oameni au susţinut acţiunea respectivă. Vă mulţumesc tuturor", - a menţionat Dan Thompson.

Menționăm că, astăzi, 19 mai, Dan Thompson va alerga 10 kilometri în capitala României. În săptămâna curentă, el a alergat în Kiev, Minsk, Baku, Tbilisi, Erevan şi bineînţeles, la Chişinău.

Vom povesti mai detaliat despre scopul organizării cursei respective şi anume, despre cercetarea cancerului în Marea Britanie:

Organizaţia mondială de caritate pentru lupta cu cancerul, dedicată salvării vieţilor graţie cercetărilor, activitatea inovatoare Cancer Research UK pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratarea cancerului a contribuit la salvarea a milioane de vieţi. Activitatea dată este finanţată în întregime de către societate. Organizaţia de caritate susţine cercetările cu privire la toate aspectele cancerului, bazându-se pe activitatea a peste 4000 de cercetători, medici şi asistenţi medicali.

Cancer Research UK este liderul mondial în descoperirea noilor medicamente anti-cancer. Datorită cercetărilor date au contribuit la depistarea sau testarea clinică aproape a 50 de preparate, care se elaborează la moment. Cercetătorii şi medicii au contribuit la cele mai importante medicamente anti-cancer din lume, inclusiv temozolomidă, anastrozol şi Herceptin. Împreună cu partenerii şi susţinătorii săi, Cancer Research UK tinde spre a câştiga lupta cu maladiile oncologice.

Pentru mai multe informații despre activitatea Cancer Research UK sau pentru a obține informații cu privire la modul de a sprijini acţiunea de caritate, vă rugăm să vizitați site-ul cancerresearchuk.org.Echipa Sporter le mulţumeşte alergătorilor şi bicicliştilor clubului Sporter pentru susţinerea evenimentului respectiv. Mulţumiri speciale adresăm Inspectoratului General de Poliţie pentru însoţirea şi asigurarea securităţii în trafic.


Galerie Foto

sporter.md

0 коммент. Добавить
Ошибки:

ссылка на видео

  • Ссылка на видео неправильная