Calendarul competițional
Toate evenimentele
Toate dățile
Toate tipurile de sport
18 august
1 mâine
18 august
1 mâine

Turneul International ITF "Babolat Cup" va avea loc în municipiul Chișinăul, Republica Moldova, în perioada 18 - 25 august 2018.

Mai multe informații despre campionat, puteți găsi pe pagina oficială a Federației de Tenis a Republicii Moldova: ftm.md.

11 august

Turneul International ITF "Babolat Cup" va avea loc în municipiul Chișinăul, Republica Moldova, în perioada 11 - 18 august 2018.

Mai multe informații despre campionat, puteți găsi pe pagina oficială a Federației de Tenis a Republicii Moldova: ftm.md.

25 august
au rămas 8 de zile

25 august 2018 – EcoRun Orheiul Vechi – O cursă legendară, la a doua ediție, traseul căreia include Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, “amfiteatrul milenar”, Vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băile tătărești, palatul pârcălabului, biserica și citadela medievală, locuințele din piatră și înconjorul siluetei legendarului Dragon de Aur.

Pe lângă aceste competiții cu participare internațională, Run Moldova va organiza o serie de evenimente noncompetiționale, cum ar fi organizarea taberelor de trail-running, long-run-uri de weekend și alte evenimente sportive. Pe parcursul anului 2018 vor fi organizate și o serie de seminare ce țin de modul corect și sigur de antrenamente sau participare la competiții.

Înregistrarea și detalii despre cursă pe site-ul:  EcoRun

26 august
au rămas 9 de zile

Festivalul internațional „Cupa Independenţei”, Grand Prix se va desfășura în municipiul Chișinău, Republica Moldova, în perioada 26 - 30 august 2018.

Mai multe informații despre festival, puteți găsi pe pagina oficială a Federației de Șah a Republicii Moldova: sahmoldova.md.

26 august
au rămas 9 de zile

Echipa națională a Moldovei la volei va întâlni selecționata Slovaciei în Calificările pentru Campionatul European masculin 2019.

1 septembrie
au rămas 15 de zile

Pe 1 septembrie, În cadrul celei de-a doua ediții oficiale a cursei de alergare „Purcari Wine Run 2018, în zona viticolă Chateau Purcari vor fi organizate diverse seminare și master-class-uri, precum și un camping.

 Prețul pachetul este de 500 de lei:

Purcari Camping include: 

- cazarea în cort, 

- participarea la seminar, 

- excursia și degustarea, 

- mămăliga-party 

- micul dejun.Excursia prin beciurile Chateau Purcari va fi organizată și desfășurată de un ghid profesional, care va face cunoștință oaspeților cu procesul de producție și va povesti despre colecțiile istorice de vin și celelalte “comori” ale Chateau Purcari. Ospeții beciurilor vor afla despre cum se maturizează și se perfecționează vinurile albe și roșii, având posibilitatea de a le degusta.  

 

Și dacă tot a venit vorba despre tradiții, nu se poate fără gustările naționale. Pentru deținătorii pachetului Purcari Camping va fi organizată Mamaliga Party, unde oaspeții vor putea să încerce gustările tradiționale și mai ales regina bucătăriei moldovenești - Mămăliga.

Campingul Purcari va pune la dispoziția vizitatorilor un restaurant, un magazin de firmă, precum și un duș în aer liber și WC.În afară de excursie, pentru participanții la eveniment a fost pregătit și un program sportiv: fondatorii și antrenorii faimoasei școli din Odesa „I love super-sport", au fost invitați să  organizeze special pentru alergătorii amatori seminare și antrenamente de pregătire. Speakerii Aelita Iurcenco și Alexandru Bajin vor prezenta programul:

- Prezentarea școlii și metodologiei ILSS;

- Care este influența sportului asupra auto dezvoltării și asupra realizării obiectivelor stabilite în viața de zi cu zi;

- Cum să începeți să alergați și să vă bucurați de asta fără să lăsați acest obicei peste un timp;

- Principiile de bază ale unui proces sigur de instruire, recuperare, dezvoltare a forței și a vitezei și a tehnicii de alergare;

- Sfaturi practice privind echiparea;

- Cum să vă pregătiți pentru cursă (și cum să o depășiți cu succes);

Și Iulia Tarasova, campionul Ucrainei la cursele montane, va vorbi despre:

 - Deosebirile cursei de tip trail. Secrete, sfaturi și lifehack-uri de campion.

După pauză, vor fi organizate antrenamente de alergare. Fiecare dintre participanți își va putea alege o lecție în conformitate cu pregătirea fizică pe care o are. Master-class-ul pentru începători va fi condus de Aelita Iurcenko iar pentru profesioniști - campionul Ucrainei Iulia Tarasova a pregătit un master-class cu tema: "Coborâșurile și urcușurile eficiente ale cursei de tip trial".

Atragem atenția asupra faptului că seminarele și master-class-urile vor fi în limba rusă. Participanții la cursa „Purcari Wine Run” își vor putea lua pachetele de start pe teritoriul campingului.


Pachetul poate fi achitat pe site-ul purcari.winerun.md. 

Atenție

Pachetul Purcari Camping NU include:

-  Drumul (se achită suplimentar, prețul pentru transport tur-retur este de 100 lei, rezervarea locurilor în autocar o puteți face aici);

- Prânzul (pe teritoriu este un restaurant unde puteți lua prânzul);

- Participarea la cursa „Purcari Wine Run” 

- Cortul 

1 septembrie
au rămas 15 de zile

Campionatul Moldovei la Autocross, etapa III

Mai multe informații - aici

1 septembrie
au rămas 15 de zile

Campionatul Național de ”Autocross”, Etapa a III-a va avea loc în perioada 1 - 2 septembrie 2018 în orașul Glodeni (Republica Moldova).

Mai multe informații despre eveniment puteți găsi pe pagina oficială a Federației de Automobilism din Republica Moldova: www.federatia-auto.md.

2 septembrie
au rămas 16 de zile

Purcari Wine Run este o cursă unică de tip trail din Moldova, care se desfășoară pe teritoriul vinăriei Chateau Purcari. 

Distanța cursei este de 10 km.

Competiția va avea loc pe data de 2 septembrie 2018.

Toţi doritorii, sportivii amatori şi profesionişti, vor putea participa la Purcari Wine Run 2018.

Detalii: purcari.winerun.md

10 km
8 septembrie
au rămas 22 de zile

Festivalul internațional „V. Cebanenco”, şah rapid, open va avea loc în municipiul Chișinău, Republica Moldova, în perioada 8 - 9 septembrie 2018.

Mai multe informații despre festival, puteți găsi pe pagina oficială a Federației de Șah a Republicii Moldova: sahmoldova.md.