loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:556500
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0018840
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:005960
17 iulie, 10:56414

Amintindu-ne de „Marathon for All 2018”: fiecare a fost câștigător

Pe 30 septembrie 2018, la Chișinău a avut loc cel de-al patrulea și cel mai grandios și deosebit maraton din Moldova. Acesta ni s-a întipărit în memorie nu doar pentru faptul că a adunat aproape 18 000 de sportivi, ci și pentru că, în premieră pentru „Maratonul Internațional Chișinău”, a fost deschisă o categorie specială pentru cei mai speciali participanți.

„Marathon for All” este o modalitate de a dărui o sărbătoare sportivă celor, pentru care a primi o medalie pentru realizări sportive și a urca pe piedestalul onorific este mai dificil decât pentru restul sportivilor. Această categorie a permis sportivilor în scaune rulante să depășească 10, 21 sau 42 km la maraton împreună cu ceilalți participanți.

Anul trecut, traseul „Maratonului Internațional Chișinău” a fost cucerit de 50 sportivi în scaune rulante sportive și active, însoțiți de asistenții lor. De dragul acestei curse, unii participanți au venit chiar și din țări îndepărtate. Aceasta înseamnă că „Marathon for All”  treptat devine internațional.

Pentru acești sportivi, cea mai mare recompensă nu au fost medaliile, ci posibilitatea de a dovedi celor din jur că nu există nimic imposibil în lume. Iar oamenii, care, prin voința destinului, au ajuns în scaune rulante, nu sunt oameni cu nevoi speciale, ci oameni cu posibilități nelimitate. Oameni, care au puterea să încurajeze și să înveselească pe alții. Să obțină rezultate și înregistrări uimitoare. Să învingă pe alții, și, cel mai important, să se învingă pe sine.  

Noi dorim ca participarea acestor atleți la „Maratonul Chișinău” să devină o bună tradiție. Pentru noi, dedicarea, forța, determinarea și bucuria lor sunt cele mai bune exemple și motivații!

În anul 2019, „Maratonul Internațional Chișinău” redeschide categoria „Maraton for All”, la care pot participa atleți cu nevoi speciale în scaune rulante sportive și active, indiferent de nivelul lor de pregătire.

Participarea pentru sportivii în scaune rulante este gratuită.

Pentru mai multe informații despre „Marathon for All” accesați site-ul marathon.md.

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare