loading...

Cum a ţinut Jurgen Klopp discursul: Tot vestiarul era pe jos de râs

Liverpool a câştigat miercuri seară Supercupa Europei, după 5-4 la loviturile de departajere cu Chelsea. Cu o zi înainte de partidă, Georginio Wijnaldum (28 de ani) a adus aminte de un episod hilar cu antrenorul său, Jurgen Klopp, de acum un an, înainte de o altă finală europeană.

19 august, 06:44400
Mesajul dur al lui Khabib, după ce Connor McGregor a lovit un bătrân

Connor McGregor a fost, din nou, protagonistul unui eveniment controversat, după ce a lovit cu pumnul în cap un bătrân dintr-un bar, după ce acesta a refuzat să bea alături de sportiv. Khabib Nurmagomedov, cel care s-a luptat cu McGregor, iar după meci a vrut să îl bată pe unul dintre antrenorii irlandezului, a vorbit despre gestul golănesc al fostului său adversar.

17 august, 13:351513
Echipa AGEPI a dat startul antrenamentelor pentru Maraton

Dacă unii și-au petrecut timpul ca de obicei - în birou sau acasă, să știți că ieri, 15 august, echipa AGEPI a decis să iasă din rutina zilnică pentru câteva ore și s-a adunat în parcul Valea Morilor pentru a se antrena împreună pentru Maratonul Internațional Chișinău.

16 august, 13:33190
17 iulie, 10:5689

Amintindu-ne de „Marathon for All 2018”: fiecare a fost câștigător

Pe 30 septembrie 2018, la Chișinău a avut loc cel de-al patrulea și cel mai grandios și deosebit maraton din Moldova. Acesta ni s-a întipărit în memorie nu doar pentru faptul că a adunat aproape 18 000 de sportivi, ci și pentru că, în premieră pentru „Maratonul Internațional Chișinău”, a fost deschisă o categorie specială pentru cei mai speciali participanți.

„Marathon for All” este o modalitate de a dărui o sărbătoare sportivă celor, pentru care a primi o medalie pentru realizări sportive și a urca pe piedestalul onorific este mai dificil decât pentru restul sportivilor. Această categorie a permis sportivilor în scaune rulante să depășească 10, 21 sau 42 km la maraton împreună cu ceilalți participanți.

Anul trecut, traseul „Maratonului Internațional Chișinău” a fost cucerit de 50 sportivi în scaune rulante sportive și active, însoțiți de asistenții lor. De dragul acestei curse, unii participanți au venit chiar și din țări îndepărtate. Aceasta înseamnă că „Marathon for All”  treptat devine internațional.

Pentru acești sportivi, cea mai mare recompensă nu au fost medaliile, ci posibilitatea de a dovedi celor din jur că nu există nimic imposibil în lume. Iar oamenii, care, prin voința destinului, au ajuns în scaune rulante, nu sunt oameni cu nevoi speciale, ci oameni cu posibilități nelimitate. Oameni, care au puterea să încurajeze și să înveselească pe alții. Să obțină rezultate și înregistrări uimitoare. Să învingă pe alții, și, cel mai important, să se învingă pe sine.  

Noi dorim ca participarea acestor atleți la „Maratonul Chișinău” să devină o bună tradiție. Pentru noi, dedicarea, forța, determinarea și bucuria lor sunt cele mai bune exemple și motivații!

În anul 2019, „Maratonul Internațional Chișinău” redeschide categoria „Maraton for All”, la care pot participa atleți cu nevoi speciale în scaune rulante sportive și active, indiferent de nivelul lor de pregătire.

Participarea pentru sportivii în scaune rulante este gratuită.

Pentru mai multe informații despre „Marathon for All” accesați site-ul marathon.md.

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare