loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:554260
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0015270
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:004120
Campionatul Puzzle Day by Castorland 2020 a fost amânat

După înregistrarea oficială în Moldova a unui caz de infecție cu coronavirus de tip nou (COVID-19), autoritățile au interzis organizarea evenimentelor publice de orice fel – competiții sportive, festivaluri, expoziții. În acest sens, cea de-a șaptea ediție a Campionatului de asamblare a puzzle-urilor la viteză, Puzzle Day by Castorland 2020, a fost amânată. Noua dată va fi anunțată în curând. Această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

10 martie, 16:373440
Cursă de 8 martie în centrul Chișinăului

Cursele organizate cu prilejul sărbătorilor sunt o bună tradiție pentru Sporter. Am organizat ceva de acest gen de Anul Nou, 14 februarie și chiar de Paște, de aceea n-am putut face excepție de 8 martie!

4 martie, 12:234990
19 septembrie, 11:26742

Ce beneficii are alergarea pentru un copil?

Sâmbătă, 28 septembrie, în cadrul celei de-a cincea ediții a „Chișinău International Marathon”, va avea loc cursa competitivă pentru tinerii alergători – „KIDS RUN DAY by Naturalis”. Dacă mai aveți dubii referitor la înscrierea copilului la cursă sau la faptul că va începe să alerge la o vârstă atât de fragedă, vom încerca să vă risipim îndoielile.

Deci, toată lumea știe că activitatea fizică ușoară este benefică pentru copii. Cu toate acestea, intensitatea proceselor metabolice, raportul dintre procesele de excitație și inhibare din sistemul nervos, caracteristicile individuale ale temperamentului și caracterului copilului, într-un anumit mod, modelează nevoia individuală de activitate fizică. În acest sens, fiecare copil este unic. Desigur, dacă copilul este interesat de alergare (de exemplu, văzându-i pe părinți alergând) - aceasta este o posibilitate excelentă de a-i insufla dragostea față de alergare.

Printre avantajele alergării la o vârstă fragedă se numără următoarele:

- activitate fizică regulată;

- obișnuirea cu disciplina;

- obiceiul de a duce un stil de viață sănătos pe viitor;

- întărirea imunității;

- dezvoltarea rezistenței, vitezei, agilității și a forței fizice;

- întărirea sistemului muscular și scheletic;

- posibilitatea de a-l învăța pe copil să-și stabilească obiective și să le atingă, dar și să rămână optimist în caz de eșec.

Și nu uitați că alergarea pentru copii, în primul rând, este o distracție, și nu o activitate fizică intensă. De asemenea, alergarea poate deveni unul dintre cele mai utile exerciții de dezvoltare fizică, în rând cu jocul „de-a ascunselea” și săniușul. 

Înregistrați-vă copilașii la „KIDS RUN DAY by Naturalis” și vă veți convinge cât de interesante și distractive pot fi competițiile de alergare. Micii campioni vor primi o medalie adevărată la linia de finiș. Iar câștigătorii sunt așteptați de premii și cadouri din partea organizatorilor și a partenerilor evenimentului.

Reamintim, „Kids Run Day by Naturalis” va avea loc pe 28 septembrie în Piața Marii Adunări Naționale. La cursă pot participa copii cu vârsta până la 14 ani. Iar pentru a concura pe picior de egalitate, participanții din fiecare grup de vârstă vor alerga pe distanțe diferite.  

Veniți la „Kids Run Day by Naturalis” împreună cu toată familia și susțineți-i pe micii alergători!

Înregistrarea la cursă este disponibilă aici.

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare