loading...

Aqua unIQa se pregătește pentru cursa Maratonul de Crăciun by Naturalis

Se apropie acele zile în care și cei mari, și cei mici se bucură și se încarcă de emoții magice. Aqua unIQa îți propune să întâmpini sărbătorile într-un mod neobișnuit - participând la Maratonul de Crăciun by Naturalis, care se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN

27 noiembrie, 10:12580
19 mai, 11:371071

La Chişinău a avut loc cursa "Run the World" cu britanicul Dan Thompson

Joi, 18 mai în Chişinău s-a desfăşurat cursa neobişnuită de 10 km "Run the World", unde au participat 60 de sportivi amatori, atleţi şi biciclişti.


"Run the World" este o încercare neordinară, stabilită de Dan Thompson pentru sine însuşi, om de afaceri britanic şi un entuziast sportiv. Acesta şi-a asumat responsabilitatea de a alerga 10 km în fiecare ţară din lume pentru Jocurile Olimpice, care vor avea loc la Tokyo în 2020.

Desfăşurarea etapei de alergare în capitala Moldovei a fost realizată de către organizaţia publică Sporter. La sosirea lui Dan Thompson în Chişinău, acesta a fost invitat la un interviu în emisie directă pe pagina Sporter.md de pe facebook, unde a relatat întreaga esenţă a intenţiei respective.

La 20:00 a fost anunţat startul în Piaţa Marii Adunări Naţionale. Traseul cursei s-a desfăşurat pe străzile centrale ale capitalei, cu însoţirea unei maşini a Inspectoratului General de Poliţie. Apropo, echipa Sporter a ales traseul maratonului din Chişinău, care va avea loc pe 1 octombrie.

Vedeţi aici înregistrarea online a cursei pe Sporter.md.

Sute de oameni nu-şi puteau lua ochii de la alergători care alergau pe străzile principale ale capitalei, înregistrând evenimentul cu ajutorul telefoanelor mobile. Cursa a fost susţinut de Lucy Joyce, Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova. 

O oră mai târziu, participanţii cursei au revenit în Piața Marii Adunări Naționale, unde și-au potolit setea, au împărtășit impresii și s-au fotografia cu oaspetele nostru, Dan Thompson. La finele evenimentului, preşedintele organizaţiei Sporter Dmitrii Voloşin a înmânat pachetul de start al Maratonului din Chişinău şi medalia în calitate de cadou lui Dan şi ambasadorului Marii Britanii în Republica Moldova.

„După ce David din echipa Sporter a remarcat că această cursă va fi cea mai memorabilă pentru mine, vă pot spune, că el a avut dreptate. Sunt încântat că atât de mulţi oameni au susţinut acţiunea respectivă. Vă mulţumesc tuturor", - a menţionat Dan Thompson.

Menționăm că, astăzi, 19 mai, Dan Thompson va alerga 10 kilometri în capitala României. În săptămâna curentă, el a alergat în Kiev, Minsk, Baku, Tbilisi, Erevan şi bineînţeles, la Chişinău.

Vom povesti mai detaliat despre scopul organizării cursei respective şi anume, despre cercetarea cancerului în Marea Britanie:

Organizaţia mondială de caritate pentru lupta cu cancerul, dedicată salvării vieţilor graţie cercetărilor, activitatea inovatoare Cancer Research UK pentru prevenirea, diagnosticarea şi tratarea cancerului a contribuit la salvarea a milioane de vieţi. Activitatea dată este finanţată în întregime de către societate. Organizaţia de caritate susţine cercetările cu privire la toate aspectele cancerului, bazându-se pe activitatea a peste 4000 de cercetători, medici şi asistenţi medicali.

Cancer Research UK este liderul mondial în descoperirea noilor medicamente anti-cancer. Datorită cercetărilor date au contribuit la depistarea sau testarea clinică aproape a 50 de preparate, care se elaborează la moment. Cercetătorii şi medicii au contribuit la cele mai importante medicamente anti-cancer din lume, inclusiv temozolomidă, anastrozol şi Herceptin. Împreună cu partenerii şi susţinătorii săi, Cancer Research UK tinde spre a câştiga lupta cu maladiile oncologice.

Pentru mai multe informații despre activitatea Cancer Research UK sau pentru a obține informații cu privire la modul de a sprijini acţiunea de caritate, vă rugăm să vizitați site-ul cancerresearchuk.org.Echipa Sporter le mulţumeşte alergătorilor şi bicicliştilor clubului Sporter pentru susţinerea evenimentului respectiv. Mulţumiri speciale adresăm Inspectoratului General de Poliţie pentru însoţirea şi asigurarea securităţii în trafic.


Galerie Foto

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare