loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:554020
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0014970
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:003950
Campionatul Puzzle Day by Castorland 2020 a fost amânat

După înregistrarea oficială în Moldova a unui caz de infecție cu coronavirus de tip nou (COVID-19), autoritățile au interzis organizarea evenimentelor publice de orice fel – competiții sportive, festivaluri, expoziții. În acest sens, cea de-a șaptea ediție a Campionatului de asamblare a puzzle-urilor la viteză, Puzzle Day by Castorland 2020, a fost amânată. Noua dată va fi anunțată în curând. Această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

10 martie, 16:373330
Cursă de 8 martie în centrul Chișinăului

Cursele organizate cu prilejul sărbătorilor sunt o bună tradiție pentru Sporter. Am organizat ceva de acest gen de Anul Nou, 14 februarie și chiar de Paște, de aceea n-am putut face excepție de 8 martie!

4 martie, 12:234850
31 ianuarie, 14:58253

Maratonul de Crăciun — încă un pas spre creșterea încrederii între cele două maluri ale Nistrului

Programul “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNDP pe ambele maluri ale Nistrului, nu înseamnă doar dialoguri la nivel înalt, elaborarea și implementarea strategiilor. Pe lângă acestea, programul mai reprezintă o oportunitate pentru copii de a participa la diferite evenimente. Un astfel de eveniment a fost cursa anuală de caritate, Maratonul de Crăciun.

Datorită implicării active a UE și UNDP, la Maratonul de Crăciun 2019 au putut participa 106 adolescenți din familii social vulnerabile și de la diverse organizații care se ocupă de probleme sociale din Transnistria și Moldova. Aceștia au avut ocazia să alerge prin centrul capitalei alături de sute de amatori ai sportului și adepți ai unui stil de viață activ.  

Evenimentul a devenit o experiență frumoasă pentru copii, și anume o cursă de trei kilometri prin centrul Chișinăului, în timpul căreia participanții au primit cadouri din partea partenerilor, totul fiind învăluit într-o atmosferă feerică de Crăciun, cu sute de suporteri, surprize frumoase și clipe minunate.

Reamintim că organizația Sporter s-a bucurat în mod repetat de sprijin din partea Uniunii Europene. De exemplu, UE a susținut organizarea Maratonului Internațional Chișinău prin intermediul “Platformei Educație și Sport”, creată în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

De menționat că organizația Sporter este foarte cointeresată în accesibilitatea evenimentelor atât pentru locuitorii din dreapta Nistrului, cât și pentru cei de pe malul stâng, depunând tot efortul pentru aceasta.

Programul “Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UNDP, contribuie la procesul de consolidare a încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului prin implicarea reprezentanților comunităților locale, agenților economici și a societății civile în proiectele comune, care vizează dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii sociale.

 

sursa craciun.md
0
Noutați asemănătoare