loading...

În capitală are loc cel de-al cincilea Maraton Internațional Chișinău

Astăzi, 29 septembrie, la Chișinău se desfășoară cel mai de amploare eveniment sportiv al anului – cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Participanții deja se adună în PMAN, se pregătesc și așteaptă anunțarea startului competiției.

29 septembrie, 04:551130
În PMAN vor fi pregătite 120 kg de paste

Astăzi, între orele 17:00 și 19:00, pe teritoriul Food Zone by Radler, va avea loc un eveniment culinar tradițional pentru participanții la „Chișinău Marathon” – „Pasta Party by Linella”.

28 septembrie, 11:471120
19 iulie, 07:57160

Sportivii moldoveni, gata de Festivalul Olimpic de la Baku. Ce impresii au

Sportivii moldoveni sunt gata de Festivalul Olimpic al Tineretului European, care va avea loc la Baku. Astazi, au fost prezentanti sportivii care ne vor reprezenta tara, dar si echipamentul pregatit special pentru eveniment. Concurentii sunt siguri ca se vor intoarce acasa cu medalii.

Delagatia moldoveneasca este formata din 28 de sportivi, care vor concura la mai multe genuri de sport. Pentru majoritatea din ei aceasta va fi prima competitie importanta din cariera. Unii, insa, au mai avut asemenea experiente, reusind sa duca faima tarii noastre peste hotare. 

Nina CAPATINA, ATLETA: “Este a doua oara cand plec la festivalul olimpic. Data trecuta n-am participat atat de bine, dar as dori ca de data aceasta sa demonstrez un altfel de rezultat. Vreau sa imi indeplinesc dorinta si sa cuceresc medalia de aur. ”

Oxana DIACENCO, JUDOCANA: “Lotul din acest an este bine format, bine pregatit, eu sunt sigura ca vom avea medalii bine meritate.”

Este pregatit de lupta si judocanul Alin Bagrin. Luptatorul s-a pregatit intens si nu a lipsit de la niciun antrenament. 

Alin BAGRIN, JUDOCAN: “Pregatirile decurg foarte bine, ne straduim foarte mult pentru a avea rezultate la festival. Eu cred ca vom fi printre primele 10 tari care va cucerii medalii.”

Presedintele Comitetului National Olimpic si Sportiv le-a urat succes concurentilor.

Nicolae JURAVSCHI, PRESEDINTELE COMITETULUI NATIONAL OLIMPIC SI SPORTIV:“Va doresc mult succes la aceasta editie, care este foarte importanta pentru tara noastra. Este un start important pentru voi, va rog sa aveti rabdare, sa acultati antrenorii si cred ca o sa fie o perioada reusita pentru voi.”

Festivalul Olimpic al Tineretului European este un eveniment sportiv organizat sub egida Comitetelor Olimpice ale tarilor europene. Acesta va incepe pe 21 iulie si se va incheia pe 27 iulie, in orasul Baku din Azerbaidjan.

sursa Pro TV Chișinău
0
Noutați asemănătoare