Ana Cazacu s-a întors din România cu noi realizări

Frumoși mai sunt moldovenii noștri, mai ales cei care ne duc faima departe, peste hotarele țării. Iar în această listă cu siguranță poate fi inclusă și Ana Cazacu cea care tocmai s-a întors acasă cu noi realizări. După ce s-a învrednicit să obțină titlul de „Ironman”, de la Campionat Internațional de triatlon „X-Man România 2019” a venit cu un alt premiu.

15 iunie, 07:24210
Darren Cahill a vorbit despre o nouă colaborare cu Simona Halep

Darren Cahill întăreşte speranţele fanilor că ar putea relua colaborarea cu Simona Halep. Omul care a ajutat-o pe româncă să urce pe prima poziţie în clasamentul mondial şi să câştige primul titlu de Mare Şlem al carierei, după trei finale pierdute, dă asigurări că prima opţiune în cazul în care va reveni în antrenorat va fi să vină din nou în loja Simonei.

14 iunie, 13:50180
Răspunsul genial al lui Fabregas, după ce a fost făcut praf de un fan

Cesc Fabregas (32 de ani) a postat recent o fotografie pe rețelele de socializare cu 12 tricouri cu numele lui, de la echipele pentru care a jucat în cariera sa. Spaniolul i-a întrebat pe urmăritorii săi prin intermediul descrierii de la poză: ”Care dintre ele vă aduce amintirile cele mai frumoase?”. Reacțiile nu au întârziat să apară, iar Fabregas a răspuns într-un mod extraordinar.

14 iunie, 12:22230
Mai mulți jucători vor rata etapa a 13-a din DN

În etapa a 13-a din Divizia Națională, Zimbru nu va putea conta pe serviciile a doi jucători din cauza cumului de cartonașe. Astfel, în meciul din deplasare cu Sfîntul Gheorghe, nu vor avea drept de joc fundașii Alexandru Belevschii și Denis Furtuna.

14 iunie, 11:18200
Alexandra Mîrca va evolua și la Olimpiada de la Tokyo

Arcașa Alexandra Mîrca va evolua pentru a doua oară consecutiv la Jocurile Olimpice. După ce a avut o victorie la Rio, sportiva din Chișinău va încerca să aibă o evoluție cât mai bună și la Tokyo, în 2020. Mîrca a obținut calificarea după prestația de la Campionatul Mondial, care se desfășoară la ‘s-Hertogenbosch (Olanda).

14 iunie, 11:15310
Long Run în parcul Valea Morilor

S-au năpustit căldurile asupra orașului, energia scade, iar activitățile de zi cu zi par a fi o povară... nu și atunci când începi ziua cu un antrenament în sânul naturii!

14 iunie, 08:47200
21 mai, 12:4741

Kami Rita a urcat pe Everest pentru a doua oară într-o săptămână

Nepalezul Kami Rita Sherpa a escaladat marţi vârful Everest (8.848 m), pentru a doua oară în decurs de o săptămână, şi a ajuns astfel la un total de 24 de ascensiuni pe "acoperişul lumii", îmbunătăţindu-recordul pe care îl stabilise miercurea trecută, informează agenţia EFE.

Experimentatul alpinist, în vârstă de 49 ani, a început urcuşul pe Everest în data de 18 mai, după o scurtă pauză de trei zile în tabăra de bază, pe care şi-a acordat-o în urma celei de-a 23-a ascensiuni.

"Kami Rita a ajuns pe vârful Everest marţi, la ora 6:38 (00:53 GMT)", a declarat pentru EFE Mingma Sherpa, directorul companiei care s-a ocupat de expediţie, Seven Summit Treks.

Kami Rita reuşise să egaleze în 2017 recordul de 21 de ascensiuni pe Everest, deţinut de Apa Sherpa şi Phurba Tashi Sherpa, ambii retraşi, în cazul ultimului ca urmare a preocupării familiei sale faţă de pericolele extreme pe care le implică fiecare ascensiune. Anul trecut, în luna mai, Rita a doborât acest record, escaladând Everestul pentru a 22-a oară.

Prima ascensiune a lui Rita pe Everest a avut loc în 1994, când avea 24 de ani, iar în toate ocaziile, cu excepţia celei din 2016, a urcat pe partea nepaleză a Everestului. El intenţionează să mai escaladeze de încă două ori cel mai înalt vârf al planetei, înainte de a se retrage.

Pe lângă Everest, Kami Rita a mai escaladat în cursul carierei sale vârfurile K2, Lhotse, Manaslu (de două ori) şi Cho Oyu (de opt ori). El a ajuns astfel la 36 de ascensiuni de peste 8.000 m, toate în masivul Himalaya.

În aprilie 2014, o avalanşă produsă pe Everest a ucis 16 şerpaşi, iar Kami Rita a pierdut atunci cinci dintre membrii echipei sale. Phurba Tashi, principalul său rival în privinţa numărului de ascensiuni pe Everest (21), s-a văzut obligat să se retragă, ca urmare a presiunilor familiei, după acel dezastru.

"Aceasta este ultima sa ascensiune pe Everest în acest sezon", a adăugat Mingma Sherpa, precizând că visul lui Kami Rita de a escalada cel mai înalt vârf al planetei pentru cel puţin 25 de ori "se va îndeplini în sezonul viitor".

Sezonul ascensiunilor pe "acoperişul lumii" a fost inaugurat săptămâna trecută, de o echipă şerpaşi experimentaţi. Departamentul de Turism din Nepal a emis 378 de permise de ascensiune pentru acest sezon, un record istoric, de la prima ascensiune reuşită pe Everest, în 1953.

sursa Agerpres.ro
0
Noutați asemănătoare