loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:558110
19 august, 06:231118

Lotul național de judo a plecat la Campionatul Mondial

Lotul național de judo s-a deplasat vineri, 16 august la Tokyo pentru a efectua un cantonament în ajunul participării la Campionatul Mondial, care va începe pe 31 august, în capitala Japoniei.

Din componența lui fac parte Denis Vieru (66 kg), Victor Sterpu (73 kg), Dorin Goțonoagă (81 kg) și Cistina Blanaru (48 kg), transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md. Echipa este însoțită de secretarul federației naționale de profil Valeriu Duminică, care exercită și funcția de antrenor-șef cu începere din anul curent. ”Am să coordonez prestația lui Denis de la Chișinău prin Wiber”, a declarat astăzi pentru agenție Veaceslav Bacal, antrenorul lui Denis Vieru.

În ajunul campionatului își va desfășura lucrările Congresul Federației Internaționale de Judo, Conform unor surse care au solicitat anonimatul, nu este exclusă să fie pusă în discuție în cadrul lor și detalii referitoare la activitatea federației naționale. Președintele ei, Andrei Golban a evitat să discute la temă.

La ediția actuală a Mondialelor  și-au anunțat participarea 866 sportivi din 149 țări (523 în turneul masculin și 343 în concursul feminin).

În categoria de greutate a lui Denis Vieru vor concura 94 judocani. În cea a lui Victor Sterpu – 95, în a lui Dorin Goțonoagă – 86, iar la categoria Cristinei Blanaru vor evolua 46 sportive.

Denis Vieru, câștigător anul curent al turneelor Grand Slam de la Paris, Baku, Grand Prix de la Antalya, campion mondial universitar la Napoli, este cel mai bine plasat  dintre ei în clasamentul mondial. El ocupă locul 5. Victor Sterpu este clasat pe poziția a 29-a. Dorin Goțonoagă ocupă treapta a 42-a, iar Cristina Blanaru este situată pe locul 40.

Judoul este una dintre cele mai populare probe sportive în Republica Moldova. Primul medaliat moldovean la Campionatele Mondiale a fost în 1995 Victor Bivol (bronz). În 1997 Victor Florescu a cucerit medalia de argint, iar în 2011 premiant a devenit Sergiu Toma.

sursa NOI.md
0
Noutați asemănătoare