loading...

19 iunie, 06:2874

Îndemn pentru părinți: Lăsați copiii să se ocupe cu sportul

În Moldova părinții sunt îndemnați să cultive în mod activ la copii dragostea pentru un stil de viață sănătos și să-i înscrie la diferite secții sportive, inclusiv la secția de handbal, care capătă popularitate în țara noastră.

După cum a spus pentru Noi.md antrenorul de handbal pentru copii, profesorul de educație fizică de la liceul Mihai Grecu, Alina Capațîna, ea a început să joace handbal din clasa a 5-a, când antrenorul Serghei Vladimirovici a venit în școală și i-a propus să se antreneze în secția lui. "Acest sport mi-a prezentat interes, am mers cu mama la primul antrenament și chiar de la primul antrenament mi-a plăcut foarte mult. Am spus: Gata, mama! Acesta este sportul meu, îl voi practica! Și chiar de la anul, căci sunt în ultimul an la universitate și am un copil mic, eu totuși vreau să continui să Joc, pentru că îmi place foarte mult! ", a declarat Alina Capațîna.

Ea a spus că lucrează la liceul "Mihai Grecu" ca profesor de educație fizică și a propus multor fete din clasele 4-5 să facă sport, iar secția de sport a handbalului le-a interesat.

"Clasele 4-5 este vârsta la care copiii încep să se ocupe mai activ cu sportul. Fetele au venit, părinții lor au fost interesați și au venit și ei să vadă cum joacă copiii lor. Le-a plăcut. Și mie îmi place faptul că fetele mele primesc plăcere de la acest gen de sport. Când nu le reușește ceva, se indispun, dar după fiecare antrenament eu oricum le susțin, spunând că au totul înainte, încă mulți ani, de aceea le veți reuși pe toate. Și ele se calmează și pleacă fericite și eu mă bucur că ele pleacă cu emoții. Îmi place mult să lucrez cu copiii. Îmi face plăcere. Acestea sunt emoții pozitive, mai ales când copiii reușesc. Acest lucru aduce multă satisfacție și zâmbete", a spus învățătoarea și conducătoarea secției sportive.

Ea a remarcat faptul că dacă un copil este interesat de un astfel de sport, precum handbalul, atunci părinții ar trebui să vină numaidecât la câteva antrenamente și să-l vadă.

"Când un copil vede că au venit părinții, el are mai multe emoții pozitive, vrea să demonstreze că este mai bun decât alții și îi reușește. De aceea, este important să-i susținem! ", a declarat Alina Capațina.

sursa NOI.md
0
Noutați asemănătoare