loading...

Sporter Shop: ce suvenire veți putea cumpăra ca amintire despre Maraton

Dragi participanți și invitați ai celei de-a cincea ediții aniversare a „Maratonului Internațional Chișinău”, vă aducem la cunoștință că pe teritoriul SportExpo din cadrul orășelului sportiv al evenimentului va funcționa magazinul „SporterShop”, unde veți putea achiziționa tot felul de suvenire și lucrușoare interesante cu logo-ul maratonului.

19 septembrie, 06:582030
27 martie, 14:18296

Agenţia antidoping din Rusia şi-a concediat toţi inspectorii

Agenţia rusă antidoping (RUSADA) şi-a concediat toţi inspectorii, în cadrul reformei sale profunde pe care a demarat-o după scandalul legat de dopajul instituţionalizat al sportivilor din Rusia, a anunţat directorul agenţiei, Iuri Ganus, citat de AFP.

"Agenţia a trecut printr-o transformare serioasă, profundă şi completă, cu înlocuirea a 90% dintre angajaţi şi a tuturor inspectorilor săi", a declarat într-o conferinţă de presă Iuri Ganus, numit anul trecut la conducerea RUSADA, în scopul restaurării credibilităţii acesteia.

"Experţii internaţionali recomandaţi de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) au adus o contribuţie semnificativă la organizarea muncii noii RUSADA", a adăugat el.

AMA/WADA a decis, în luna septembrie, să ridice temporar suspendarea RUSADA, în vigoare din 2015, însoţind decizia de condiţii stricte, printre care şi recuperarea a mii de date înregistrate pe parcursul anilor, problemă care s-a aflat în centrul scandalului de dopaj de stat, derulat în Rusia între 2011 şi 2015.

În luna ianuarie a acestui an, agenţia mondială a anunţat că nu va lua noi măsuri punitive împotriva Rusiei.

Miza este una importantă pentru Rusia, suspendată începând din noiembrie 2015 din toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de atletism (IAAF).

sursa Agerpres.ro
0
Noutați asemănătoare