loading...

Echipa Sporter vă urează un An Nou fericit!

Anul Nou este o sărbătoare importantă. Este momentul în care ne oprim și facem bilanțul. Noi, echipa Sporter, ne amintim cât de reușit a fost anul competițional, ce am izbutit să facem și ce încă mai avem de făcut

30 decembrie, 08:511530
Donaris Vienna Insurance Group se alătură Maratonului de Crăciun

Pe 22 decembrie ne întâlnim în Piața Marii Adunări Naționale pentru a crea o atmosferă feerică și plină de emoții împreună cu Donaris Vienna Insurance Group în calitate de partener, care va susține participanții la Maratonul de Crăciun by Naturalis

18 decembrie, 14:221490
1 august, 14:01880

Campionii mondiali universitari vor primi garsoniere

Campionii mondiali universitari din anul curent (Napoli, Italia) Andrian Mardare (suliță) și Denis Vieru (judo) vor fi remunerați cu garsoniere de Federația Moldovenească a Sportului Studențesc și a Veteranilor (FMSSV), transmite MOLDPRES.

”Am promis acest lucru în ajunul Universiadei Mondiale. Acum declar cu fermitate. Ei vor primi apartamente aproximativ în decurs de un an în blocuri ce se află în construcție. Ele vor fi oferite de sponsorii Federației, Basconslux și Elat Neocons cu care am pus la punct toate detaliile în chestiunea vizată. Vom încheia cu campionii contracte în care să fie stipulat totul. Inclusiv faptul că nu vor fi depistați pozitiv la controale antidoping timp de minimum un an”, a declarat ieri pentru agenție președintele FMSSV, Veaceslav Manolachi.

Este pentru prima oară în istoria sportului moldovenesc când doi campioni moldoveni mondiali universitari vor beneficia de apartamente pentru performanțele înregistrate și o premieră când la o ediție a Universiadelor Mondiale au fost obținute două medalii de aur. 

Echipa naţională s-a învrednicit la Universiada de la Napoli de patru medalii. În afară de cei doi campioni, distincții de bronz au cucerit  Ana Ciuchitu (taekwondo) și Dorin Goțonoagă (judo).

Andrian Mardare (22 de ani) a absolvit anul curent Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Iată cele mai bune performanţe înregistrate de el până la Universiadă: bronz la Campionatul Mondial de juniori (2014, Eugene cu rezultatul 72,81 metri; bronz la Campionatul European Under-23 (Bydgoszcz, 2014, 78,76 m); locul 17 la Campionatul Mondial (2017, Londra, 80,63 metri); locul 7 la Campionatul European (2018, Berlin, 81,54 m).

Denis Vieru este cel mai bun judocan moldovean în actualitate. Anul curent a absolvit Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport. A mai câștigat anul curent turneele de Grand Slam de la Paris și Baku, Grand Prix de la Antalya. Recent a obținut argintul la turneul Grand Prix de la Zagreb. În afară de performanțele sus-menționate, el mai este medaliat cu bronz la Europenele de juniori (Oberwart, 2015), câștigător al etapelor Cupei Europei de la Deva, Paks, Leibnitz, campion european Under-23 (Tel Aviv, 2016), premiant la turneele Grand Prix din 2018 de la Budapesta și Antalya.  

Recenta ediție a Universiadelor Mondiale a fost a 30-ea. Republica Moldova participă la ele cu începere din 1995 (Fukuoka). Reprezentanții ei au cucerit 26 de medalii (5 de aur, 4 de argint și 17 de bronz). Campioni au mai devenit anterior Natalia Cerchez (Daegu, 2003) la alergări pe distanța 10 mii de metri, Ion Luchianov (Belgrad, 2009) la cursa 3 mii metri cu obstacole și Zalina Marghiev (2011, Chenzhen), ciocan. 

sursa moldpres.md
0
Noutați asemănătoare