loading...

Au alergat 10 mile cu 25 de obstacole pentru o cauză nobilă

Cu toate că puțini știu despre asta, dar în Marea Britanie activează un centru de caritate pentru copiii din Moldova. Centrul Phoenix a fost înființat de Victoria Dunford, o cetățeană a Republicii Moldova, care ulterior, pentru activitățile sale de voluntariat a fost decorată de regina Marii Britanii

20 iunie, 05:4670
UEFA a confirmat în apel suspendarea lui Neymar pentru trei meciuri

Atacantul vedetă al echipei de fotbal PSG, brazilianul Neymar, nu va disputa următoarele trei meciuri în Liga Campionilor, după ce UEFA a respins miercuri apelul depus de gruparea pariziană faţă de suspendarea acestuia în urma insultelor adresate arbitrilor pe reţelele de socializare la finalul meciului cu Manchester United (1-3) din luna martie, scrie AFP.

19 iunie, 13:02160
8 martie, 11:29541

Cele mai remarcabile sportive din Republica Moldova

În cinstea celebrării Zilei Internaționale a Femeii, Sporter a pregătit o listă cu cele mai remarcabile sportive din Republica Moldova, care au înregistrat rezultate sportive incredibile. Deci, cât de puternice sunt reprezentantele sexului slab din țara noastră?

Lia Manoliu

Vom începe lista noastră cu Lia Manoliu - una dintre cele mai titulare participante la Jocurile Olimpice la aruncarea discului. Lia este originară din Chișinău. A început să practice aruncarea discului la vârsta de 16 ani. Antrenamentele regulate și dorința de a cuceri noi înălțimi au făcut-o să devină prima atletă, care a participat la șase olimpiade consecutiv!

Larisa Popova

Succesul Larisei Popova a venit după ce a câștigat aurul la competițiile de canotaj de la Jocurile Olimpice din 1980. Larisa, împreună cu bielorusa Elena Hlopțeva, au fost primele care au cucerit distanța de 1000 de metri. Premiul, pe care l-au primit, a fost premiul de debut de cel mai înalt rang pentru sportivii moldoveni la Jocurile Olimpice.

Zalina Marghieva

Zalina Marghieva este campioana multiplă a Moldovei și titulara recordului la aruncarea ciocanului, maestră a sportului de clasă internațională, medaliată cu bronz la Universiada  Mondială de vară din anul 2012 la atletism, câștigătoarea Campionatului european printre tineri de până la 24 ani, câștigătoarea celei de-a 9-a ediții a Cupei Europene de iarnă, a participat la Campionatul Mondial de la Berlin și la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Lilia Fisikovici

Pe 28 octombrie, la maratonul de la Ljubljana (Slovenia), Lilia Fisikovici a reușit să depășească o distanță de 42 km și 195 metri în 2 ore 28 minute și 26 secunde, înregistrând recordul feminin al Republicii Moldova la maraton. Atleta noastră a ajuns a șasea la linia de finiș, dar a devenit prima în clasamentul european. Astfel, Lilia s-a plasat în clasamentul celor mai bune 9 maratoniste din Europa.

Bineînțeles, acestea nici pe departe nu sunt toate sportivele remarcabile din Republica Moldova. Dacă cunoașteți sportive, care merită să fie incluse în lista noastră, atunci puteți împărtăși realizările acestora în comentarii.

Clubul Sporter dorește să felicite toate femeile cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Vă dorim răbdare, forțe și succes pe calea spre marile victorii!


sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare