loading...

Sporter Shop: ce suvenire veți putea cumpăra ca amintire despre Maraton

Dragi participanți și invitați ai celei de-a cincea ediții aniversare a „Maratonului Internațional Chișinău”, vă aducem la cunoștință că pe teritoriul SportExpo din cadrul orășelului sportiv al evenimentului va funcționa magazinul „SporterShop”, unde veți putea achiziționa tot felul de suvenire și lucrușoare interesante cu logo-ul maratonului.

19 septembrie, 06:582040
8 martie, 11:29682

Cele mai remarcabile sportive din Republica Moldova

În cinstea celebrării Zilei Internaționale a Femeii, Sporter a pregătit o listă cu cele mai remarcabile sportive din Republica Moldova, care au înregistrat rezultate sportive incredibile. Deci, cât de puternice sunt reprezentantele sexului slab din țara noastră?

Lia Manoliu

Vom începe lista noastră cu Lia Manoliu - una dintre cele mai titulare participante la Jocurile Olimpice la aruncarea discului. Lia este originară din Chișinău. A început să practice aruncarea discului la vârsta de 16 ani. Antrenamentele regulate și dorința de a cuceri noi înălțimi au făcut-o să devină prima atletă, care a participat la șase olimpiade consecutiv!

Larisa Popova

Succesul Larisei Popova a venit după ce a câștigat aurul la competițiile de canotaj de la Jocurile Olimpice din 1980. Larisa, împreună cu bielorusa Elena Hlopțeva, au fost primele care au cucerit distanța de 1000 de metri. Premiul, pe care l-au primit, a fost premiul de debut de cel mai înalt rang pentru sportivii moldoveni la Jocurile Olimpice.

Zalina Marghieva

Zalina Marghieva este campioana multiplă a Moldovei și titulara recordului la aruncarea ciocanului, maestră a sportului de clasă internațională, medaliată cu bronz la Universiada  Mondială de vară din anul 2012 la atletism, câștigătoarea Campionatului european printre tineri de până la 24 ani, câștigătoarea celei de-a 9-a ediții a Cupei Europene de iarnă, a participat la Campionatul Mondial de la Berlin și la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Lilia Fisikovici

Pe 28 octombrie, la maratonul de la Ljubljana (Slovenia), Lilia Fisikovici a reușit să depășească o distanță de 42 km și 195 metri în 2 ore 28 minute și 26 secunde, înregistrând recordul feminin al Republicii Moldova la maraton. Atleta noastră a ajuns a șasea la linia de finiș, dar a devenit prima în clasamentul european. Astfel, Lilia s-a plasat în clasamentul celor mai bune 9 maratoniste din Europa.

Bineînțeles, acestea nici pe departe nu sunt toate sportivele remarcabile din Republica Moldova. Dacă cunoașteți sportive, care merită să fie incluse în lista noastră, atunci puteți împărtăși realizările acestora în comentarii.

Clubul Sporter dorește să felicite toate femeile cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii.

Vă dorim răbdare, forțe și succes pe calea spre marile victorii!


sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare