loading...

Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:26910
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:242240
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:261970
Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:533250
10 aprilie, 11:401071

Germanul Dirk Nowitzki a decis să se retragă la vârsta de 40 de ani

Germanul Dirk Nowitzki, al şaselea cel mai bun marcator din istoria campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA), a anunţat, marţi, că îşi va încheia cariera la vârsta de 40 de ani, după 21 de sezoane petrecute sub culorile echipei Dallas Mavericks, informează AFP.

"Aşa cum vă aşteptaţi, a fost ultimul meu meci în faţa voastră", a declarat Nowitzki la finalul unei partide câştigate pe teren propriu de Dallas Mavericks cu Phoenix Suns (120-109).

La ultimul său meci la American Airlines Center, în timp ce Dallas Mavericks îşi va încheia sezonul miercuri la San Antonio, Nowitzki a marcat 30 de puncte. La finalul partidei, Mavericks a organizat o lungă ceremonie în prezenţa unor legende precum Scottie Pippen, Charles Barkley şi Larry Bird, care i-au servit drept model.

"A fost o aventură extraordinară", a explicat emblematicul nr. 41 de la Mavericks.

"Nu sunt cuvinte pentru a descrie ce reprezinţi pentru acest club", a spus, la rândul său, Mark Cuban, preşedintele şi proprietarul lui Mavericks.

"Îţi promit că valorile pe care tu ni le-ai insuflat nu vor dispărea niciodată şi îţi promit că ai un loc pe viaţă aici. Şi îţi mai promit că nu vom retrage tricoul tău şi că vom construi o enormă statuie în onoarea ta în faţa sălii noastre", a adăugat el.

Nowitzki a adus echipei Dallas Mavericks singurul său titlu de campioană a NBA, în 2011. El este, totodată, primul şi singurul european care a cucerit trofeul pentru cel mai bun jucător (MVP) din NBA, în 2007. Contractul său cu Dallas expiră în luna iunie, dar lăsase să se înţeleagă că ar putea disputa un ultim sezon pentru a juca alături de Luka Doncic şi Kristaps Porzingis.

Nowitzki a disputat 50 de meciuri în acest sezon, cu o medie de 7,1 puncte. El a marcat un total de 31.540 puncte în sezonul regulat al NBA.

sursa Agerpres.ro
0
Noutați asemănătoare