loading...

Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:26970
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:242300
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:262040
Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:533340
22 august, 06:121456

Cea mai mare parcare de biciclete din lume, inaugurată în Olanda

Primăria orașului Utrecht a anunțat la începutul acestei săptămâni inaugurarea unei parcări speciale pentru biciclete, considerată a fi cea mai mare din lume.

Construcția, din sticlă și beton, are trei nivele și poate adăposti, într-o primă etapă, 12.500 de biciclete de toate tipurile, de la cele familiale până la cele destinate închirieri, transmite Știri.md cu referire la rfi.ro.

După finalizarea lucrărilor celei de a doua etape, alte 5.000 de locuri vor fi disponibile.

Într-o țară în care există mai multe biciclete decât oameni, găsirea unui loc de parcare devine o problemă, dar guvernul olandez încurajează și mai mult folosirea bicicletei, comentează The Guardian.

Parcarea gigantică a fost realizată în urma unei investiții de peste 30 de milioane de euro și face parte dintr-un program guvernamental în valoare de sute de milioane de euro destinat dezvoltării infrastructurii pentru ciclism. 

De altfel Olanda intenționează să adauge ciclismul în lista sa de ”moșteniri intangibile”, după cum a anunțat cu prilejul inaugurării Stientje van Veldhoven, secretar de stat pentru infrastructură și mediu

Parcarea va fi deschisă non-stop și va fi păzită, iar primele 24 de ore nu se taxează.

Nivelele superioare sunt destinate parcărilor ocazionale iar nivelul de la parter pentru abonați. Circulația se desfășoară pe ambele sensuri. 

În incintă funcționează și un service, care poate asigura și piese de schimb. Un sistem digitalizat îi îndrumă pe bicicliști către locurile libere.


sursa stiri.md
0
Noutați asemănătoare