loading...

În capitală are loc cel de-al cincilea Maraton Internațional Chișinău

Astăzi, 29 septembrie, la Chișinău se desfășoară cel mai de amploare eveniment sportiv al anului – cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Participanții deja se adună în PMAN, se pregătesc și așteaptă anunțarea startului competiției.

29 septembrie, 04:55820
Urmăriți maratonul LIVE

Duminică, 29 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Mult așteptatul festival sportiv va reuni mii de sportivi din toate colțurile lumii, care urmează să-și depășească distanțele și să concureze pentru titlul de cel mai rapid alergător. Competiția va putea fi urmărită live pe pagina oficială „Chișinău Marathon” de pe Facebook.

27 septembrie, 16:00940
18 iulie, 04:39440

Turul Franței 2019: Etapa 11 - victorie Ewan, Alaphilippe în galben

Ciclistul australian Caleb Ewan (Lotto Soudal) a câștigat la sprint etapa a 11-a Turului Franței, Albi - Toulouse, 167 km. Francezul Julien Alaphilippe păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general, cu o zi înaintea primei etape din Munții Pirinei. 

Ewan și-a luat revanșa în mod identic asupra olandezului Dylan Groenewgen (Jumbo Visma) pentru înfrângerea din etapa a șaptea, depășindu-l pe linia de sosire cu doar câțiva centimetri, deși adversarul său fusese pilotat perfect până la 200 de metri de colegul său de echipă Wout Van Aert. 

În vârstă de 25 de ani, australianul și-a făcut debutul anul acesta în Turul Franței și cu această victorie își completează palmaresul de victorii de etapă în marile tururi, el având deja trei în Turul Italiei și una în Turul Spaniei.

Provenit dintr-un tată australian și o mamă coreeană, mic de statură (1,65 m), Ewan este unul dintre sprinterii puri și anul acesta a fost implicat în aproape toate sprinturile finale de etapă în Marea Buclă.

În clasamentul general nicio schimbare în frunte: continuă să conducă francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step), urmat la 1'12" de galezul Geraint Thomas (Ineos), la 1'16" de columbianul Egan Bernal (Ineos), la 1'27" de olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo Wisma) și la 1'45" de elvețianul Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe). 

Slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) este în continuare lider în clasamentul sprinterilor, Tim Wellens (Lotto Soudal) este liderul cățărătorilor, iar Bernal poartă tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Joi se desfășoară etapa a 12-a, Toulouse - Bagneres de Bigorre, 209,5 km, care include primele mari ascensiuni din Pirinei, Col de Peyresourde (1569 m) și Hourquette d'Ancizan (1564 m), dar cu ultimii 30 km în coborâre, ceea ce va limita probabil diferențele de timp la sosire. 

sursa rfi.ro
0
Noutați asemănătoare