loading...

În capitală are loc cel de-al cincilea Maraton Internațional Chișinău

Astăzi, 29 septembrie, la Chișinău se desfășoară cel mai de amploare eveniment sportiv al anului – cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Participanții deja se adună în PMAN, se pregătesc și așteaptă anunțarea startului competiției.

29 septembrie, 04:551130
În PMAN vor fi pregătite 120 kg de paste

Astăzi, între orele 17:00 și 19:00, pe teritoriul Food Zone by Radler, va avea loc un eveniment culinar tradițional pentru participanții la „Chișinău Marathon” – „Pasta Party by Linella”.

28 septembrie, 11:471120
19 iulie, 07:53410

Turul Franței 2019: Etapa 12 - Simon Yates - victorie în Munții Pirinei

Ciclistul britanic Simon Yates (Mitchelton Scott) a câștigat etapa a 12-a a Turului Franței, Toulouse - Bagneres de Bigorre, 209.5 km, prima din Munții Pirinei. Tricoul galben e deținut în continuare de francezul Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step).

Yates i-a învins la sprintul final pe cei doi colegi de evadare, spaniolul Pello Bilbao (Astana) și astriacul Gregor Muhlberger (Bora Hansgrohe).

Cei trei au făcut parte dintr-un grup inițial de 40 de cicliști, majoritatea sprinteri, care nu amenințau pozițiile liderilor în clasamentul general, care s-au arătat neinteresați de această etapă sosind într-un pluton masiv la aproape 10 minute după câștigător. 

Yates și Muhlberger s-au desprins în ultima ascensiune a zilei, Hourquette d'Ancizan (1564 de metri), iar Bilbao i-a ajuns din urma în lunga coborâre (30 de kilometri) până la Bagneres, ei nemaiputând fi ajunși din urmă de rămâșițele grupului de evadați. 

Câștigătorul etapei este fratele geamăn al lui Adam Yates care ocupă locul 7 în clasamentul general și se numără printre aspiranții la victoria finală. 

În clasmamentul general situație neschimbată în frunte: Alaphilippe este urmat de galezul Geraint Thomas (Ineos) la 1'12", columbianul Egan Bernal (Ineos) la 1'16", olandezul Steven Kruijswijk (Jumbo Visma) la 1'27", germanul Emanuel Buchmann (Bora Hansgrohe) la 1'45". 

Situație neschimbată și în celelalte clasamente: slovacul Peter Sagan (Bora Hansgrohe) poartă tricoul verde al sprinterilor, belgianul Tim Wellens (Lotto Soudal) cel alb cu buline roșii al cățărătorilor, în timp ce Bernal partă tricoul alb al celui mai bine clasat tânăr sub 25 de ani.

Viner are loc etapa a 13-a, controcronometru individual pe 27,2 km la Pau, pe un parcurs vălurit, care are toate șansele să producă importante modificări în claamentul general, experții pronosticând o posibilă preluare a tricoului galben de către câștigătorul ediției de anul trecut a Turului Franței, Geraint Thomas. 

sursa rfi.ro
0
Noutați asemănătoare