loading...

În capitală are loc cel de-al cincilea Maraton Internațional Chișinău

Astăzi, 29 septembrie, la Chișinău se desfășoară cel mai de amploare eveniment sportiv al anului – cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Participanții deja se adună în PMAN, se pregătesc și așteaptă anunțarea startului competiției.

29 septembrie, 04:551130
În PMAN vor fi pregătite 120 kg de paste

Astăzi, între orele 17:00 și 19:00, pe teritoriul Food Zone by Radler, va avea loc un eveniment culinar tradițional pentru participanții la „Chișinău Marathon” – „Pasta Party by Linella”.

28 septembrie, 11:471120
20 iulie, 04:01406

Turul Franței 2019: Etapa 13 - Julien Alaphilippe la contra-cronometru

Ciclistul francez Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) a câștigat etapa a 13-a a Turului Franței, contra-cronometru individual pe 27 de kilometri la Pau și și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general în fața galezului Geraint Thomas (Ineos). 

O victorie senzațională cu tricoul galben pe umeri - Alaphilippe nu încetează să uimească. El l-a depășit pe Thomas, considerat favoritul acestei probe, cu 14 secunde, profitând și de parcursul denivelat, inclusiv ultima rampă cu 400 de metri înainte de sosire cu gradient de 17%. 

Ziua de vineri a dus la o remaniere substanțială a clasamentului general în urma celor doi, care arată acum astfel:

1. Julien Alaphilippe (Franța, Deceuninck Quick Step)

2. Geraint Thomas (Marea Britanie, Ineos) la 1'26"

3. Steven Kruijswijk (Olanda, Jumbo Visma) la 2'12"

4. Enric Mas (Spania, Deceuninck Quick Step) la 2'44"

5. Egan Bernal (Columbia, Ineos) la 2'52

Dar Turul Franței este departe de a fi încheiat: în următoarele două zile au loc două etape în Munții Pirinei cu sosire la vârf, iar săptămâna viitoare trei etape în Alpi, dintre care două cu sosire la vârf.

Sâmbătă are loc etapa a 14-a, Tarbes - Tourmalet Bareges, 117,5 km care se încheie cu ascensiunea cel mai frecvent folosită în Marea Buclă - Tourmalet - pentru a 83-a oară, lungă de 19 km, cu gradient mediu de 7,4%. 

Va fi fără îndoială cel mai dificil test de până acum al lui Alaphilippe, care a infirmat toate pronosticurile și acum dă speranțe francezilor că va putea fi primul câștigător autohton al Turului Franței după 34 de ani.

sursa rfi.ro
0
Noutați asemănătoare