loading...

Istorii simple. Ilie Dercaci

Iar noi continuăm seria de „Istorii Simple” din cadrul Maratonului Internațional Chișinău și, de această dată, în centrul atenției îl avem pe Ilie Dercaci, persoana care a reușit să ajungă la distanța de semimaraton cu ajutorul forței psihice.

21 august, 11:53200
Patru boxeri au fost desemnaţi cei mai buni la ”Cupa Independenţei”

Boxerii Iaroslav Ivanov (60 kg), Mihail Socinsky (91 kg), ambii din Polonia, Anton Stelimahov (Belarus) şi Davron Bozorov (69 kg, R. Moldova), câştigători în categoriile lor de greutate, au fost desemnaţi cei mai tehnici la turneul internaţional care s-a încheiat duminică, 18 august la Grimăncăuţi (Briceni), relatează MOLDPRES.

20 august, 09:44390
20 iulie, 04:01112

Turul Franței 2019: Etapa 13 - Julien Alaphilippe la contra-cronometru

Ciclistul francez Julien Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) a câștigat etapa a 13-a a Turului Franței, contra-cronometru individual pe 27 de kilometri la Pau și și-a consolidat poziția de lider al clasamentului general în fața galezului Geraint Thomas (Ineos). 

O victorie senzațională cu tricoul galben pe umeri - Alaphilippe nu încetează să uimească. El l-a depășit pe Thomas, considerat favoritul acestei probe, cu 14 secunde, profitând și de parcursul denivelat, inclusiv ultima rampă cu 400 de metri înainte de sosire cu gradient de 17%. 

Ziua de vineri a dus la o remaniere substanțială a clasamentului general în urma celor doi, care arată acum astfel:

1. Julien Alaphilippe (Franța, Deceuninck Quick Step)

2. Geraint Thomas (Marea Britanie, Ineos) la 1'26"

3. Steven Kruijswijk (Olanda, Jumbo Visma) la 2'12"

4. Enric Mas (Spania, Deceuninck Quick Step) la 2'44"

5. Egan Bernal (Columbia, Ineos) la 2'52

Dar Turul Franței este departe de a fi încheiat: în următoarele două zile au loc două etape în Munții Pirinei cu sosire la vârf, iar săptămâna viitoare trei etape în Alpi, dintre care două cu sosire la vârf.

Sâmbătă are loc etapa a 14-a, Tarbes - Tourmalet Bareges, 117,5 km care se încheie cu ascensiunea cel mai frecvent folosită în Marea Buclă - Tourmalet - pentru a 83-a oară, lungă de 19 km, cu gradient mediu de 7,4%. 

Va fi fără îndoială cel mai dificil test de până acum al lui Alaphilippe, care a infirmat toate pronosticurile și acum dă speranțe francezilor că va putea fi primul câștigător autohton al Turului Franței după 34 de ani.

sursa rfi.ro
0
Noutați asemănătoare