loading...

Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:261350
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:242640
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:262380
Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:533760
2 iunie, 10:571238

Ziua ciclismului, organizată la Chișinău în susținerea VeloHorei

Sâmbătă, 30 mai, la Chișinău s-a desfășurat ziua ciclismului. Participanții au parcurs traseele lor preferate în scopul susținerii evenimentului VeloHora 2020.

Pentru a nu încălca restricțiile de carantină și pentru a nu expune riscului sănătatea celorlalți participanți, fiecare dintre pasionații de ciclism și-a ales ora și locul startului, precum și ruta pe care să o parcurgă. În această zi, mulți bicicliști au decis să-și pună la încercare forțele și au parcurs traseul cursei VeloHora 2020, care fusese planificată pentru această dată. Alții au ales să se plimbe cu bicicleta prin parcurile din capitală, dar și în afara orașului.

Organizatorii nu au impus doritorilor de a participa nicio restricție apropo de traseu, deoarece pentru mulți această plimbare cu bicicleta ar fi putut să fie prima. Astfel, participanții care au vrut să susțină ziua ciclismului, și-au putut alege propria rută. Cu toate acestea, mulți au urmat traseul tradițional al Velohorei, cu startul în Piața Marii Adunări Naționale.

Pentru participanții care și-au trasat ruta prin PMAN, a fost instalat un arc tradițional. Cei care au dorit, au avut ocazia să-și facă fotografii ca amintire și s-au simțit ca niște participanți adevărați la o mare cursă de ciclism.

Echipa Sporter mulțumește tuturor celor care s-au alăturat acestei inițiative în această zi și au susținut VeloHora 2020. 

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare