loading...

26 martie, 14:40319

A fost lansată mascota oficială EURO 2020. Se numește Skillzy

Mascota oficială EURO 2020, denumită Skillzy, a fost lansată duminică seară, înaintea meciului Olanda - Germania 2-3, disputatla Amsterdam în preliminariile turneului final de peste un an.

Conform celor care l-au propus, Skillzy este un personaj din cultura freestyle şi stradală. Tocmai de aceea, la evenimentul de lansare, Skillzy a fost însoțit de Liv Cooke și Tobias Becs, doi dintre liderii mondiali ai fenomenului freestyle.

Din 1980, fiecare ediție a Campionatului European a avut mascota sa. S-a pornit de la idei simple, însă tehnologia a evoluat pe parcurs, iar mascotele au devenit tot mai interesante și complicate.


Meciurile turneului final se vor desfăşura în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020, în 12 ţări, Anglia, Azerbaidjan, Danemarca, Germania, Irlanda, Italia, Olanda, România, Rusia, Scoţia, Spania şi Ungaria.

Finala EURO 2020 va avea loc pe stadionul Wembley din Londra, în data de 12 iulie 2020. La EURO 2020 se vor califica doar primele două clasate din fiecare grupă.

Meciurile din preliminariile EURO 2020 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2019. Ultimele patru naţionale calificate la turneul final vor fi stabilite în urma play-off-ului Ligii Naţiunilor, în martie 2020. Cele mai bune 4 echipe din fiecare ligă dintre cele care nu obţin calificarea prin intermediul preliminariilor (repartizarea se face pornind de la Liga D spre Liga A, cu posibilitatea alocării locului unei echipe dintr-o ligă inferioară în eventualitatea în care toate celelalte sunt deja calificate) îşi vor disputa câte un loc la EURO. Se vor juca semifinale, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate în Liga Naţiunilor, şi finala (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea play-off-ului fiecărei ligi va merge la EURO 2020. 

sursa libertatea.ro
0
Noutați asemănătoare