loading...

Echipa Sporter vă urează un An Nou fericit!

Anul Nou este o sărbătoare importantă. Este momentul în care ne oprim și facem bilanțul. Noi, echipa Sporter, ne amintim cât de reușit a fost anul competițional, ce am izbutit să facem și ce încă mai avem de făcut

30 decembrie, 08:512460
26 noiembrie, 09:47546

Care este situația cu atacantul PSG, Virgiliu Postolachi

Virgiliu Postolachi (18 ani) nu ia în calcul niciun moment să evolueze pentru naţionala Moldovei. Tânărul de la PSG vrea cu orice preţ să îmbrace tricoul reprezentativei României.

Federaţia de la Chişinău au explicat că au trimis mereu telegrame de convocare pentru jucător, însă acesta nici măcar nu a transmis înapoi vreun răspuns, scrie digisport.ro.

„La fiecare meci el este convocat. Este trimisă scrisoare la club, în care este invitat în cantonamentul naţionalei. Mai mult de atât ce să vă spun, nici răspuns nu primim. Asta vorbeşte despre faptul că jucătorul nu are dorinţa de a evolua pentru noi! Decât să avem un jucător care nu îşi doreste, mai bine să convocăm pe cineva din campionatul intern, care cu adevărat îşi doreşte să evolueze sub steagul Republicii Moldova”, a declarat Dragoş Hincu, vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal din Moldova.

#Postolachi nu poate fi încă folosit de România

Virgiliu Postolachi a devenit cetățean român cu acte, dar nu poate fi folosit la loturile naționale de juniori ale României. Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, a dezvăluit parțial de ce fotbalistul legitimat la Paris Saint Germain nu are încă drept de joc pentru tricolori.

Cu Postolachi suntem la mâna legii. Sigur, acum e român, dar din punct de vedere al regulilor internaționale, nu este. Nu știu… Trebuie reglate niște treburi”, a spus Stoichiță.

Fotbalistul a devenit cetăţean român cu acte în regulă la data de 25 septembrie 2018. În cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada României de la Paris, Potolachi a primit certificatul de cetăţean român de la ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu.

Postolachi a refuzat până acum să evolueze pentru Moldova și Franța, pentru că și-a manifestat intenția de a juca în prima reprezentativă a țării noastre. Până acum, Postolachi se poate lăuda cu două titluri de campion al Franței, cu U17 în sezoanele 2015-2016 și 2016-2017. Fotbalistul, care a fost cooptat de către scouterii celor de la PSG încă de acum cinci ani, din vara lui 2013, a reușit o ”dublă” în finala campionatului francez, dintre PSG U17 și AS Monaco U17, scor 3-0, disputată la data de 3 iunie 2017.

În timpul sezonului trecut, Postolachi a fost promovat la U19, unde a fost iar extrem de apreciat. Tocmai de aceea, Virgiliu a fost utilizat și în șase partide ale francezilor din Youth Champions League reușind să marcheze și două goluri, pe terenul celor de la Glasgow Rangers și al lui Bayern Munchen. În partea a doua a jucat și pentru echipa a doua a lui PSG, angrenată în „Național 2”, echivalentul Ligii 4 în România.

sursa Diez.md
0
Noutați asemănătoare