loading...

25 iunie, 08:52175

Kylian Mbappe a reacţionat după meciul Franţei cu România

România U21 a obţinut, luni seară, calificarea în semifinalele Campionatului European, după 0-0 contra Franţei U21, iar printre cei care au reacţionat din tabăra adversarilor tricolorilor s-a numărat şi Kylian Mbappe (20 de ani).

Atacantul lui Paris Saint-Germain ar fi fost eligibil pentru turneul final din Italia şi San Marino, însă acesta nu a fost convocat niciodată la naţionala U21, el având 33 de meciuri şi 13 goluri pentru prima reprezentativă. Chiar şi aşa, Mbappe a salutat calificarea în semifinalele competiţiei a elevilor lui Sylvain Ripoll, şi, implicit, calificarea la Jocurile Olimpice din 2020, care vor avea loc la Tokyo.

Naţionala de tineret a României s-a calificat în semifinalele EURO U21, după 0-0 în ultimul meci din faza grupelor cu Franţa. În urma acestui egal, România termină pe primul loc grupa C, cu şapte puncte, urmată de Franţa, cu acelaşi punctaj, dar cu un golaveraj mai slab. Naţionala noastră se califică direct în semifinale, în timp ce Franţa merge mai departe fiind cea mai bună echipă de pe locul secund din cele 3 grupe.

De asemenea, naţionala României şi-a asigurat prezenla la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020. Echipa naţională de fotbal a participat ultima oară la Jocurile Olimpice de vară în 1964, tot la Tokyo.

Rezultatele României din faza grupelor:

  • România – Croaţia 4-1
  • România – Anglia 4-2
  • România – Franţa 0-0

Semifinalele Campionatului European sunt următoarele: România – Germania şi Spania – Franţa.

sursa Prosport.ro
0
Noutați asemănătoare