loading...

În capitală are loc cel de-al cincilea Maraton Internațional Chișinău

Astăzi, 29 septembrie, la Chișinău se desfășoară cel mai de amploare eveniment sportiv al anului – cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Participanții deja se adună în PMAN, se pregătesc și așteaptă anunțarea startului competiției.

29 septembrie, 04:55820
Urmăriți maratonul LIVE

Duminică, 29 septembrie, în Piața Marii Adunări Naționale se va desfășura cea de-a cincea ediție aniversară a „Maratonului Internațional Chișinău”. Mult așteptatul festival sportiv va reuni mii de sportivi din toate colțurile lumii, care urmează să-și depășească distanțele și să concureze pentru titlul de cel mai rapid alergător. Competiția va putea fi urmărită live pe pagina oficială „Chișinău Marathon” de pe Facebook.

27 septembrie, 16:00940
20 iunie, 07:23184

Michel Platini, eliberat după 15 ore de audieri într-un dosar de corupție

Fostul preşedinte UEFA Michel Platini a fost miercuri eliberat, la primele ore ale dimineții. El fusese reţinut și audiat 15 ore, într-un dosar e corupție, în timp ce alegea o țară gazdă pentru Cupa Mondială din 2022.

Procurorii francezi anchetează condiţiile în care Qatar a obţinut organizarea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022, transmite Digi24.

Zvonuri despre mita dată de statul arab mai multor oficiali ai Federaţiei Internaţionale de Fotbal au apărut încă din 2010. În 2015 a fost deschisă o anchetă în Statele Unite, iar un an mai târziu, cea din Franţa.

Conform jurnaliştilor de la The Sunday Times, Qatar ar fi oferit „atenţii” de 780 de milioane de dolari ca să obţină organizarea Cupei Mondiale. Ziarul francez Le Monde scrie că împotriva lui Michel Platini nu au fost formulate acuzaţii, după audiere.

„A fost o audiere lungă, dar dat fiind numărul de întrebări, nici nu se putea altfel. M-au întrebat despre Euro 2016, Campionatul Mondial din Rusia, Campionatul Mondial din Qatar, Paris-Saint-Germain, FIFA. Au fost întrebări pe multe teme, am răspuns la toate. Nu știu de ce sunt aici, dar le-am răspuns la toate întrebările. Mereu am fost liniștit, pentru că m-am simțit complet strãin de toate aceste lucruri”, a declarat Michel Platini.

„Michel Platini și-a depus mărturia, a răspuns în cel mai sincer și mai exact mod posibil la toate întrebările care i-au fost adresate. Credem că nici nu se poate pune problema ca Michel Platini să fie considerat în vreun fel suspect, nu mai mult azi decât ieri sau mâine decât azi. Pentru noi este o problemă încheiată”, a spus William Bourdon, avocatul lui Michel Platini.

Fostul președinte a Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) a fost reținut ieri, 18 iunie în Franța.

sursa tv8.md
0
Noutați asemănătoare