loading...

Echipa Sporter vă urează un An Nou fericit!

Anul Nou este o sărbătoare importantă. Este momentul în care ne oprim și facem bilanțul. Noi, echipa Sporter, ne amintim cât de reușit a fost anul competițional, ce am izbutit să facem și ce încă mai avem de făcut

30 decembrie, 08:511410
Donaris Vienna Insurance Group se alătură Maratonului de Crăciun

Pe 22 decembrie ne întâlnim în Piața Marii Adunări Naționale pentru a crea o atmosferă feerică și plină de emoții împreună cu Donaris Vienna Insurance Group în calitate de partener, care va susține participanții la Maratonul de Crăciun by Naturalis

18 decembrie, 14:221440
1 ianuarie, 09:25540

Sheriff a dominat anul fotbalistic 2017 pe plan intern

Sheriff Tiraspol a dominat anul fotbalistic 2017 pe plan intern. Echipa condusă de italianul Roberto Bordin cu mulţi străini în lot, şi-a adjudecat în acest an trei trofee. Viespele au fost la un pas să scrie istorie, iar din visul interzis, primăvara europeană se putea transforma într-o frumoasă realitate.

La 20 de ani de la fondarea clubului, viespele au dominat cu autoritate Divizia Naţională şi Cupa Moldovei. Elevii lui Roberto Bordin şi-au adjudecat Cupa după 5-0 în finală cu Zaria, iar pe 30 mai, într-un meci de aur au dispus la penalty-uri de Dacia, scor 3-0, după, ce timpul regulamentar s-a încheiat 1-1.

Forma bună a continuat şi în cupele europene. Sheriff a ajuns în grupele Ligii Europei, iar după ce a bătut Lokomotiv în deplasare şi Zlin acasă, a fost aproape de o calificare istorică în primăvara europeană. Meciul de la Copenhaga a fost pierdut, însă asta o va face pe Sheriff mai puternică. Tiraspolenii şi-au adjudecat şi ediţia intermediară a Diviziei Naţionale. Viespele au fost mai bune decât Dacia, Milsami şi Zaria la toate capitolele. Revelaţia anului este fără îndoială Vitalie Damaşcan. Atacantul de 18 ani al Sheriff-ului a marcat peste 20 de goluri în toate competiţiile, iar acum se află în atenţia clubului italian Torino.

Pe fundalul jocului slab practicat de lupii galbeni şi Zimbru, la rampă a ieşit Petrocub Hînceşti, pentru care 2017 a fost un an incredibil. Aflată pe locul cinci înaintea ultimelor etape, formaţia lui Lilian Popescu a dat toate planurile peste cap. A învins Zimbru cu 4-0, a profitat de înfrângerile suferite de către Dacia şi Zaria, iar acum va juca în Liga Europei.

Dezamăgirea anului a fost naţionala de fotbal. Sub conducerea lui Igor Dobrvolski, Moldova a remizat cu Israel şi Georgia şi a suferit înfrângeri cu Austria în două rânduri, Ţara Galilor, Serbia, Turcia şi Irlanda. A avut o singură victorie în amicalul cu Malta. Tricolorii au rămas restanţieri la capitolul joc prestat şi puncte acumulate. Evenimentului anului a fost prezenţa la Chişinău a lui Gareth Bale împreună cu naţionala Ţării Galilor. Starul de 100 de milioane de euro a lui Real Madrid a fost practic inexistent pe teren.

Dintre liderii naţionalei, la echipa de club cel mai bine a jucat Alexandru Epureanu. El a devenit vicecampion al Turciei cu Istanbul, a fost aproape de grupele Ligii Campionilor şi a încheiat anul 2017 pe primul loc în Superliga.

sursa trm.md
0
Noutați asemănătoare