loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:557950
5 iulie, 10:27470

UEFA vrea să schimbe regulile în Liga Campionilor

UEFA are de gând să modifice regulile pentru a ajuta echipele care ajung în fazele avansate ale Ligii Campionilor. Preşedintele forului european, Aleksander Ceferin, a recunoscut că există discuţii şi a dat câteva exemple.

"Am vrea să protejăm echipe precum a fost Ajax sezonul acesta, Monaco sau Leicester anii trecuţi, care au ajuns în sferturi sau chiar mai sus. Ajax a fost în careul de aşi, dar acum vând destul de mulţi jucători şi nu se ştie dacă vor repeta performanţa la anul.

Nu spun că ar trebui să ajutăm multe cluburi, dar sunt unele care merită. Ideea este ca acele echipe care au avut succes, dar care nu se pot califica direct să aibă şansa să fie din nou prezente în competiţie," a precizat preşedintele UEFA.

Cazul lui Ajax, care nu poate fi prezentă direct în grupele UEFA Champions League, se bazează pe calculul coeficienţilor. Conform sistemului, primele 10 campionate din Europa dau echipa care a câştigat titlul calificată direct. Olanda este pe locul 14 în ierarhia coeficienţilor, iar din acest motiv Ajax va intra în turul 3 preliminar al întrecerii. Dacă va reuşi să depăşească această fază, intră în playoff.

Din cele 32 de echipe care ajung în grupe, 26 sunt prezente automat graţie locului din campionat sau câştigării UEFA Champions League sau Europa League. Celelalte vin din tururile preliminare.

UEFA Champions League ar putea ajunge la 48 de echipe participante

Mai există propuneri referitoare la schimbarea formatului competiţiei, precum 4 grupe de câte 8 echipe şi mărirea numărului de cluburi participante la 40 sau chiar 48, ceea ce ar fi o veste bună pentru campionatele mai mici, precum cel al României.

În schimb o Superligă a Campionilor nu este subiect de negocieri.

"Cât timp sunt eu preşedinte, nu va fi pusă în discuţie o asemenea temă", a declarat Ceferin.

Există şi planul unui supermeci - un duel între reprezentativa care triumfă la EURO şi cea care a câştigat Copa America.

sursa Jurnal TV
0
Noutați asemănătoare