loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:554040
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0014990
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:003950
Campionatul Puzzle Day by Castorland 2020 a fost amânat

După înregistrarea oficială în Moldova a unui caz de infecție cu coronavirus de tip nou (COVID-19), autoritățile au interzis organizarea evenimentelor publice de orice fel – competiții sportive, festivaluri, expoziții. În acest sens, cea de-a șaptea ediție a Campionatului de asamblare a puzzle-urilor la viteză, Puzzle Day by Castorland 2020, a fost amânată. Noua dată va fi anunțată în curând. Această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

10 martie, 16:373350
Cursă de 8 martie în centrul Chișinăului

Cursele organizate cu prilejul sărbătorilor sunt o bună tradiție pentru Sporter. Am organizat ceva de acest gen de Anul Nou, 14 februarie și chiar de Paște, de aceea n-am putut face excepție de 8 martie!

4 martie, 12:234850
12 august, 06:32641

Hocheiștii moldoveni se remarcă în Canada

Perioada vacanței de vară a elevilor a coincis cu sărbătorirea a doi ani de la fondarea echipei de hochei „Loups de Montreal”, în componența căreia își perfecționează măiestria copii părinților veniți în Canada din Republica Moldova, România, Rusia, Italia și alte state din spațiul european.

La inițiativa conducerii Clubului de hochei a fost programat un meci internațional de verificare cu membrii formației Comunității chineze din Montreal. Partida s-a disputat la Complexul Sportiv ”Gadbois”, una din cele cinci arene specializate pentru practicarea patinajului viteză din Montreal, oferite cu generozitate în perioada de vară pasionaților de hochei.

Tinerii lupușori au avut o prestație reușită în debutul partidei, reușind primii să deschidă scorul și fiind la cârma meciului, 3-2, pînă la mijlocul reprizei secunde. Autorii celor trei șuturi precise în poarta adversă au fost Daniel Vîșcu, Nichita Șpac și Daniil Miloserdnâi. Din păcate, ei n-au reușit să păstreze în continuare ritmul înalt și hocheiștii chinezi au preluat inițiativa. Experiența competițională acumulată la competițiile internaționale le-a permis jucătorilor chinezi să echilibreze jocul, iar spre final să obțină victoria la o diferență de trei goluri.

”Deși suntem la etapa de constituire, dorim să creăm un colectiv competitiv. Copii muncesc cu abnegație la antrenamente, iar părinții susțin elanul tinerilor sportivi”, a remarcat după meci antrenorul secund Veaceslav Vîșcu.

”Avem nevoie de susținere, și în acest sens ne-am adresat la conducerea Federației de hochei din Moldova, cu propunere de a crea o echipă unică. Ne asumăm obligația să organizăm cu regularitate cantonamente comune la Montreal, suntem gata să găzduim un grup de copii talentați din Moldova, pentru ca în viitorul apropiat să participam la competiții importante. Totul depinde de atitudinea persoanelor responsabile din Republica Moldova”, consideră managerul echipei Valentin Pascari. Odată cu începerea sezonului de toamnă, formația ”Loups de Montreal” va concura la competițiile regionale din Montreal, rezervate juniorilor mici.

sursa Olympic.md
2
Noutați asemănătoare