loading...

Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:26960
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:242290
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:262030
Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:533310
12 august, 06:32915

Hocheiștii moldoveni se remarcă în Canada

Perioada vacanței de vară a elevilor a coincis cu sărbătorirea a doi ani de la fondarea echipei de hochei „Loups de Montreal”, în componența căreia își perfecționează măiestria copii părinților veniți în Canada din Republica Moldova, România, Rusia, Italia și alte state din spațiul european.

La inițiativa conducerii Clubului de hochei a fost programat un meci internațional de verificare cu membrii formației Comunității chineze din Montreal. Partida s-a disputat la Complexul Sportiv ”Gadbois”, una din cele cinci arene specializate pentru practicarea patinajului viteză din Montreal, oferite cu generozitate în perioada de vară pasionaților de hochei.

Tinerii lupușori au avut o prestație reușită în debutul partidei, reușind primii să deschidă scorul și fiind la cârma meciului, 3-2, pînă la mijlocul reprizei secunde. Autorii celor trei șuturi precise în poarta adversă au fost Daniel Vîșcu, Nichita Șpac și Daniil Miloserdnâi. Din păcate, ei n-au reușit să păstreze în continuare ritmul înalt și hocheiștii chinezi au preluat inițiativa. Experiența competițională acumulată la competițiile internaționale le-a permis jucătorilor chinezi să echilibreze jocul, iar spre final să obțină victoria la o diferență de trei goluri.

”Deși suntem la etapa de constituire, dorim să creăm un colectiv competitiv. Copii muncesc cu abnegație la antrenamente, iar părinții susțin elanul tinerilor sportivi”, a remarcat după meci antrenorul secund Veaceslav Vîșcu.

”Avem nevoie de susținere, și în acest sens ne-am adresat la conducerea Federației de hochei din Moldova, cu propunere de a crea o echipă unică. Ne asumăm obligația să organizăm cu regularitate cantonamente comune la Montreal, suntem gata să găzduim un grup de copii talentați din Moldova, pentru ca în viitorul apropiat să participam la competiții importante. Totul depinde de atitudinea persoanelor responsabile din Republica Moldova”, consideră managerul echipei Valentin Pascari. Odată cu începerea sezonului de toamnă, formația ”Loups de Montreal” va concura la competițiile regionale din Montreal, rezervate juniorilor mici.

sursa Olympic.md
2
Noutați asemănătoare