loading...

Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:261010
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:242360
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:262100
Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:533390
25 iulie, 10:54963

Au fost prezentate medaliile care vor fi decernate la Tokyo 2020

Organizatorii japonezi au prezentat medaliile pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, cu un an înainte de debutul celei de a XXXII-a ediții de vară a Jocurilor din capitala niponă.

La ceremonia speciala de la Tokyo, care a marcat intrarea în ultimul an dinaintea JO și prezentarea medaliilor olimpice, create de designerul japonez Junichi Kawanishi, alături de o serie de personalități ale Japoniei și din lumea întreagă au participat președintele CIO, Thomas Bach și premierul Japoniei, Shinzo Abe.
Medaliile, cu un diametru de 85 mm, au fost modelate din metale reciclate, colectate din 6,21 milioane de dispozitive electrice donate din toată Japonia. Pe fața medaliilor apar o coroană de lauri, sigla Tokyo 2020 și cercurile olimpice, iar pe revers zeița grecească a victoriei Nike în fața stadionului Panathinaikos și însemnele olimpice. 

Medaliile au o grosime de 7,7 mm în zona mai subțire și de 12,1 mm în zona mai groasă.
Medaliile de aur conțin peste 6 grame de aur placat pe argint pur, cele de argint conțin argint pur, iar medaliile de bronz au în compoziție 95 la sută cupru și 5 la sută zinc.

sursa Olympic.md
0
Noutați asemănătoare