loading...

Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:53650
20 martie, 11:12689

Tokyo a prezentat torţa olimpică, inspirată de floarea de cireş

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo au prezentat miercuri viitoarea sa torţă olimpică, inspirată de floarea de cireş şi al cărei traseu prin Japonia este prevăzut chiar în perioada în care aceşti copaci sunt înfloriţi, informează agenţia EFE.

Comitetul de organizare a dezvăluit designul pe care îl va avea torţa în cadrul unui eveniment desfăşurat la Tokyo, cu exact un an înaintea startului ştafetei olimpice, care va fi adusă din Grecia în Ţara Soarelui Răsare în martie 2020.

Torţa are o lungime de 71 centimetri şi o greutate de 1,2 kilograme, fiind realizată din aluminiu reciclat, provenind în parte de la locuinţele temporare construite pentru persoanele afectate de seismul urmat de tsunami, care a devastat estul Japoniei în anul 2011.

Partea superioară a torţei, în care va arde flacăra, simbolizează cele cinci petale caracteristice ale florii de cireş, precum şi cele cinci inele olimpice, evocând totodată sloganul oficial ales pentru ştafetă ("Speranţa luminează calea noastră"), au precizat organizatorii.

Designul torţei şi traseul acesteia prin Japonia, până la ceremonia de deschidere, au fost concepute în ideea întăririi mesajului de speranţă pentru regiunile cele mai afectate de catastrofa naturală din 2011.

Flacăra olimpică va fi aprinsă în Grecia pe 12 martie 2020 şi va sosi pe 20 martie în oraşul japonez Matsushima, din prefectura Miyagi (nord-est), unul dintre cele mai afectate locuri de catastrofa care a făcut peste 18.000 de morţi şi dispăruţi, unde va fi expusă până pe 21 martie, înainte de a începe un turneu de 121 de zile prin Japonia, perioadă care se speră că va coincide cu înflorirea cireşilor în această ţară.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 iulie - 9 august 2020, iar Jocurile Paralimpice, între 25 august şi 6 septembrie 2020.

sursa Agerpres.ro
0
Noutați asemănătoare