loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:556450
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0018730
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:005910
20 februarie, 11:111310

Echipa ULIM a câştigat turneul de minifotbal din cadrul Universiadei naţionale

Echipa Universităţii Libere Internaţionale din Moldova (ULIM) a câştigat ieri, la sala polivalentă a Universităţii de Stat de Educaţiei Fizică şi Sport (USEFS), titlul de campioană a Universiadei instituţiilor de învăţământ superior din ţară la minifotbal, relatează MOLDPRES.

Competiţia s-a desfăşurat în premieră sub egida noii structuri responsabilă de sportul universitar – Federaţia Moldovenească a Sportului Studenţesc şi a Veteranilor Sportului (FMSSVS).

În meciul final formaţia ULIM a învins cu un scor categoric (8-1) reprezentativa Universităţii Agrare de Stat din Moldova. „Am învins pentru că avem mai multă experienţă competiţională. Noi evoluăm şi în Divizia Naţională şi acest fapt a influenţat pozitiv rezultatul final consemnat”, a declarat pentru agenţie căpitanul campioanei Valeriu Băieşu.

O contribuţie considerabilă la adjudecarea victoriei a avut-o şi fostul component al echipei naţionale de fotbal, Valeriu Andronic, antrenorul noii promovate în Divizia Naţională, Codru Lozova. El a evoluat în meciul final într-o postură mai puţin cunoscută de amatorii fotbalului din ţară, portar. A parat câteva şuturi periculoase, iar când a părăsit buturile porţii a marcat un gol şi a servit o pasă de gol.

Ocupanta locului doi, echipa UASM a avut o scuză a înfrângerii suferite. În partida finală nu a jucat portarul de bază, Andrei Popovici, care s-a accidentat în penultimul meci. 

Formaţia UASM a beneficiat de o primă (3 mii de lei) de la susţinătorii ei. „Ne-a oferit-o cu generozitate Sindicatul studenţesc al Universităţii. Îi mulţumi mult pentru sprijinul acordat. Locul doi este un rezultat bun. Ne pregătim acum de viitorul turneu. El este rezervat instituţiilor agrare din Europa de Vest şi va avea loc în primăvara curentă în România”, a declarat antrenorul lotului Ion Popovici.

Pe locul trei s-a clasat echipa Universităţii Tehnice din Moldova, care a fost prezentă la competiţie cu două loturi. Cantitatea de data aceasta, însă, nu s-a transformat în calitate. În disputa pentru locul trei „politehnicienii” au învins cu scorul 3-2 selecţionata Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”. „A fost un turneu competitiv, interesant”, a subliniat la festivitatea de închidere a competiţiei Secretarul general al FMSSVS, Veaceslav Mârzac.

Competiţia a reunit reprezentative de la 10 instituţii de învăţământ superior din Republica Moldova. Următoarea probă din programul competiţional, care include 20 de discipline, este voleiul feminin.

sursa moldpres.md
0
Noutați asemănătoare