loading...

#diez se pregătește pentru cursa Maratonul de Crăciun by Naturalis

Cu câteva zile înainte de Crăciun, pe 22 decembrie, în Piața Marii Adunări Naționale din capitală se va desfășura Maratonul de Crăciun by Naturalis - cea mai ”caldă” cursă a anului. Maratonul va fi susținut informațional de către #diez, echipa care nu ratează niciun eveniment sportiv organizat de Sporter

9 decembrie, 11:49360
Aqua unIQa se pregătește pentru cursa Maratonul de Crăciun by Naturalis

Se apropie acele zile în care și cei mari, și cei mici se bucură și se încarcă de emoții magice. Aqua unIQa îți propune să întâmpini sărbătorile într-un mod neobișnuit - participând la Maratonul de Crăciun by Naturalis, care se va desfășura pe 22 decembrie, în PMAN

27 noiembrie, 10:12780
19 noiembrie, 07:51903

Nevăzătorii din Soroca şi Tiraspol s-au întâlnit la un meci amical la torball

Nevăzătorii din Soroca şi Tiraspol s-au întâlnit la un meci amical la torball. Şi asta datorită proiectului „Împreună depăşim bariere”, care este implementat pe ambele maluri ale Nistrului şi vine să asigure integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul este realizat de Centrul de asistenţă socială „Casa Speranţelor” cu suportul financiar al Uniunii Europene şi Guvernul Suediei, relatează Mesager.

Torball este un sport al nevăzătorilor destul de complicat, bazat pe auz, şi cu reguli inedite. Pentru că unii jucători sunt complet orbi, iar alţii disting unele contururi, toţi sportivii sunt obligaţi să poarte ochelari negri, pentru echitate. Astfel, din echipă fac parte trei persoane, iar o partidă durează 10 minute. Potrivit organizatorilor, acest joc îi ajută nu doar să-şi dezvolte aptitudinile senzoriale, dar şi să mai uite de grijile cotidiene.

„Acest joc este acum practic nou şi noi acumulăm experienţă cu echipa din Tiraspol, care sunt campioni şi cea mai bună echipă din Republica Moldova”, „Am decis să jucăm torball cu băieţii de la Soroca. Este important toţi să comunicăm între noi, căci altfel acest sport va fi dat uitării”, au declarat participanții la joc.

Ideea organizării jocului de torball vine din partea Centrului de asistenţă socială „Casa Speranţelor” care şi-au propus astfel să depăşească stereotipurile şi să îi implice pe nevăzători în diferite activităţi.

„Apărăm drepturile persoanelor cu dizabilităţi pe vedere. Vom organiza diferite activităţi sportive la torball, global, şah atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Principalele probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi este lipsa de comunicare, ştim cu toţii că lipsa locurilor de muncă pentru aceste persoane este foarte dificilă”, a declarat președintele Centrului de Asistență Social, Valentina Onica.

Proiectul destinat persoanele cu deficienţe de vedere se va desfăşura până în aprilie, 2019.

sursa trm.md
0
Noutați asemănătoare