loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 апреля, 14:556450
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 марта, 08:0018730
19 ноября, 07:511267

Nevăzătorii din Soroca şi Tiraspol s-au întâlnit la un meci amical la torball

Nevăzătorii din Soroca şi Tiraspol s-au întâlnit la un meci amical la torball. Şi asta datorită proiectului „Împreună depăşim bariere”, care este implementat pe ambele maluri ale Nistrului şi vine să asigure integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi. Proiectul este realizat de Centrul de asistenţă socială „Casa Speranţelor” cu suportul financiar al Uniunii Europene şi Guvernul Suediei, relatează Mesager.

Torball este un sport al nevăzătorilor destul de complicat, bazat pe auz, şi cu reguli inedite. Pentru că unii jucători sunt complet orbi, iar alţii disting unele contururi, toţi sportivii sunt obligaţi să poarte ochelari negri, pentru echitate. Astfel, din echipă fac parte trei persoane, iar o partidă durează 10 minute. Potrivit organizatorilor, acest joc îi ajută nu doar să-şi dezvolte aptitudinile senzoriale, dar şi să mai uite de grijile cotidiene.

„Acest joc este acum practic nou şi noi acumulăm experienţă cu echipa din Tiraspol, care sunt campioni şi cea mai bună echipă din Republica Moldova”, „Am decis să jucăm torball cu băieţii de la Soroca. Este important toţi să comunicăm între noi, căci altfel acest sport va fi dat uitării”, au declarat participanții la joc.

Ideea organizării jocului de torball vine din partea Centrului de asistenţă socială „Casa Speranţelor” care şi-au propus astfel să depăşească stereotipurile şi să îi implice pe nevăzători în diferite activităţi.

„Apărăm drepturile persoanelor cu dizabilităţi pe vedere. Vom organiza diferite activităţi sportive la torball, global, şah atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Principalele probleme cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi este lipsa de comunicare, ştim cu toţii că lipsa locurilor de muncă pentru aceste persoane este foarte dificilă”, a declarat președintele Centrului de Asistență Social, Valentina Onica.

Proiectul destinat persoanele cu deficienţe de vedere se va desfăşura până în aprilie, 2019.

источник trm.md
0
Похожие новости