Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.
Un mod de viață sănătos poate ajuta creierul să funcționeze în mod normal, chiar dacă ești supus unor riscuri de dezvoltare a bolilor mintale.
Înțelepciunea convențională afirmă că odihna este lucrul de bază în asemenea situații. Însă mai jos vă propunem să aflați rezultatele cercetărilor științifice.
Râsul este considerat, de foarte mult timp, cel mai benefic medicament pentru a fi în formă. Gimnastica, cauzată de râs, masează organele, stimulează funcţiile lor şi îmbunătăţeşte circulaţia oxigenului, provocând buna dispoziţie şi chiar starea de euforie.
Corpul nostru are nevoie periodic de proceduri de curăţare, din punctul de vedere al Hatha yoga. Cu ajutorul lor sunt eliminate mucusul, grăsimile şi toxinele, are se acumulează în organism ca o urmare a modului nesănătos de viaţă.
2019 este încă un an de creștere în industria de fitness. Și am pus cap la cap trendurile care vor contribui la asta și anul acesta.
Am pus această întrebare unui cardiochirurg, care permanent consultă sportivii.
Reziști o lună fără mâncare, însă doar o săptămână fără apă, conform scientificamerican.com. Acest lichid este vital pentru noi, deoarece aproximativ 70% din corpul nostru este alcătuit din apă, de care avem nevoie pentru a ne hidrata, dar și pentru a ne ajuta organele să funcționeze la capacitatea maximă.
Fie că ești un sportiv amator, fie un atlet profesionist, este foarte important ca să-ți iai cel puțin o zi de odihnă pe săptămână.
Cercetătorii susţin că exerciţiile fizice reduc riscul de a muri de infarct cu 50%, iar 25 de minute de mers pe jos, pe zi, iţi prelungesc viaţa cu şapte ani.
Savanții cunoșteau de mult timp că există o legătură între depresie și obezitate, dar, ca și în „problema cu oul și găina”, nu știau care dintre ele apare prima.
Secretul restabilirii atletului după o cursă nu constă doar în recuperarea forțelor fizice.
Nu lăsați ca asemenea probleme să vă stea în cale.
Dacă ați răcit, iată câteva sfaturi, când e bine să continuați antrenamentele și când trebuie să faceți o pauză.
Dacă după o cursă de alergare bună te doare tot corpul, cu siguranță vei dori să te restabilești prin somn.