loading...

25 iunie, 09:38179

Simona Halep ameninţă că se retrage din Fed Cup

Simona Halep ameninţă cu faptul că nu va mai onora convocările la Fed Cup. Nemulţumirea sportivei vine în contextul în care Federaţia Internaţională de Tenis vrea să schimbe din temelii actualul format.

Campioana română a fost artizana calificării României până în semifinalele Fed Cup, în acest an. Sportiva din Constanţa visează să câştige competiţia pentru ţara noastră, dar visul său ar putea fi curmat. ITF vrea să copieze formatul Cupei Davis şi competiţia să aibă loc într-un singur oraş, după coordonatele unui Campionat Mondial sau European de fotbal.

Idee care nu e deloc pe placul lui Simo, care spune că, în acest context, se va retrage din echipa de Fed Cup.

"Îmi place modul în care este acum (n.r.Fed Cup). Să joci acasă şi în deplasare este cel mai frumos sentiment. Dacă FED Cup se va schimba, eu nu voi mai juca pentru că îmi place aşa cum este acum" a fost mesajul clar al fostului lider mondial, de la Eastbourne, acolo unde evoluează, în direct la Digi Sport.

S-a zvonit, oricum, că Simona Halep se va concentra pe turnee

În primăvară, după partida cu Franţa, se zvonise că anul viitor Simo oricum ar dori să ia o pauză de la Fed Cup. Fostul președinte al Federației Române de Tenis, George Cosac, a spus că nu se pune problema ca Simona să nu mai vină la echipa României de Fed Cup, pentru a se concentra exclusiv pe turneele la care participă.

"Nu, este prea devreme, sunt speculații. Ați văzut cum se specula până acum că Simona își dă sufletul strict în competițiile care o interesează personal, adică în circuitul WTA. Acum le-a dat peste nas tuturor celor care au tras această concluzie incorectă. S-a văzut clar că și-a dat sufletul. Practic, ea este indisponibilă la un turneu extrem de important acum pentru că a luptat pentru România. Așa cum a declarat, își dorește să câștige Cupa. Sunt convins că în viitorul apropiat, dacă nu la anul, în cel mult 2 ani, echipa noastră va fi capabilă să câștige cupa", a spus George Cosac, la Digi Sport Matinal.

Cum a fost găsită Simona Halep în vestiar, după întâlnirea cu Franța. “Niciodată n-am văzut-o așa!”

Simona Halep s-a accidentat la șold, în tie-break-ul primului set al partidei contra Carolinei Garcia (6-7, 6-3, 6-4). Ulterior, marea noastră campioană a forțat și a jucat și în partida de dublu.

"Din păcate, iată că accidentarea Simonei a fost serioasă. Eu am fost în vestiar după meci și niciodată nu am văzut-o atât de epuizată, cu durerile respective. Era, efectiv, epuizată, întinsă pe canapea", a spus George Cosac.

sursa DigiSport.ro
0
Noutați asemănătoare