loading...

Extinzând hotarele: Maratonul Chișinău, alergat virtual și în India

Duminică, 27 septembrie, s-a încheiat cea mai neobișnuită și mai internațională ediție a Maratonului de la Chișinău — Online Chisinau International Marathon 2020. În această zi, alergătorii în tricourile decorate cu însemnele competiției au putut fi văzuți nu doar la Chișinău, ci și la Ungheni, Bălți, Soroca, în mai multe orașe din Transnistria, în SUA, Italia, România, Grecia și chiar în India.

5 octombrie, 16:26910
Până la startul Online Chisinau Marathon 2020 au mai rămas 2 zile

Puteți susține cel mai mare eveniment sportiv din Moldova oriunde v-ați afla – în țară sau peste hotare, alergând una dintre distanțele selectate. Organizatorii sugerează să purtați un tricou de la edițiile precedente ale maratonului sau de la orice alt eveniment Sporter, pentru a simți că împreună suntem uniți. Fiecare participant își alege singur traseul pentru cursă.

25 septembrie, 14:242240
Aheel, un dispozitiv inteligent

Dacă îți place să alergi, atunci e posibil că ai auzit despre tehnici de alergare traumatice și netraumatice. Pe scurt, aterizarea pe călcâi în timp ce alergați este periculoasă pentru genunchi, spate și articulații.

25 septembrie, 13:261970
Maraton în Moldova! Fără circulație blocată

Duminică, 27 septembrie, locuitorii Republicii Moldova vor fi reuniți de un eveniment unic – Maratonul Internațional Chișinău. În acest an, din cauza restricțiilor, competiția va avea loc online.

16 septembrie, 18:533250
10 ianuarie, 14:41639

Daruri și căruț nou pentru băiețelul din Ungheni, crescut cu greu de mamă

Vlăduț Pînzari, băiatul de 10 ani din Florițoaia Nouă, Ungheni, care suferă de paralizie cerebrală a avut parte de sărbători magice.

După reportajul realizat de Știri.md, el a primit zeci de daruri din Chișinău, Ungheni și chiar din diasporă. Cel mai prețios cadou - un căruț ortopedic performant, l-a primit chiar în ajunul Crăciunului pe stil vechi.

Scaunul a costat 19.000 de lei și a fost cumpărat, special pentru Vlăduț, tocmai din Italia. Acesta a fost achitat de o femeie care a solicitat să-i fie păstrat anonimatul, reprezentanții rețelei de farmacii Hippocrates și administratorii companiei de construcții Vasigur Grup. Ultimii i-au dus personal căruțul băiatului.

"Am aflat despre Vlăduț de pe portalul Știri.md, m-am autosesizat imediat. Simt faptul că Vlăduț este un copilaș foarte puternic, care într-un timp foarte restrâns o să poată și el să meargă și nu o să aibă mai mult nevoie de scaunul acesta ortopedic", a spus Vasile Ceban, administratorul companiei de construcții.

Administratorii Vasigur Grup i-au făcut și o promisiune lui Vlăduț. Când au văzut în ce casă avariată locuiește băiatul și mama sa, ei s-au propus să le construiască o locuință nouă.

"O să îmi rezerv acest drept să apelez la toți colegii mei de activitate ca, împreună, toți care au inima mare, să facem un suport împreună pentru că Vlăduț are o solicitare pentru anul 2020 de a locui într-o locuință nouă.

Eu sunt predispus ca să iau sub patronatul meu lucrul ăsta, să duc răspundere de proiectul ăsta care va fi în continuare", a mai adăugat Vasile Ceban.

"Eu aș vrea să mulțumesc foarte mult la toate persoanele care ne-au ajutat, din toate colțurile lumii, și vreau să le urez un Crăciun fericit! Sunt foarte mulțumită pentru tot ce au făcut pentru familia mea", a spus Viorica Colonițcaia, mama lui Vlăduț.

În reportajul realizat de Știri.md, Vlăduț a spus că își dorește o mașinuță roșie cu telecomandă. Acum, el are o adevărată colecție.

Cititorii portalului Știri.md i-au donat mamei băiatului produse alimentare și de igienă, bani și chiar o căruță cu cal. 

De asemenea, Asociația Obștească Sporter din Chișinău a colectat pentru Vlăduț 26.000 de lei la Maratonul de Crăciun by Naturalis - o cursă caritabilă, organizată pentru a-l șaptelea an consecutiv.

Din banii colectați pentru Vlăduț, mama sa vrea să renoveze casa și să-l ducă pe băiat la proceduri de reabilitare. El a fost deja programat pentru luna februarie, la un centru de reabilitare din țară.

În continuare, îl puteți ajuta pe Vlăduț și mămica lui.

Donațiile pot fi făcute direct pe contul mamei:

Colonițcaia Viorica

4028 1102 7050 5453 (Moldindconbank) 

De asemenea, o pot contacta la acest număr de telefon: 060229296.

 

sursa stiri.md
0
Noutați asemănătoare