loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:556420
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0018680
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:005870
19 noiembrie, 15:41393

Datorită UE, tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului au participat la Chișinău Marathon 2019

Tinerii din localitățile de pe ambele maluri ale Nistrului, în care, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, au fost reparate școlile sportive, au putut participa la „Chișinău Marathon 2019”.

Este vorba despre aproximativ 100 de copii, adolescenți și antrenori ai școlilor sportive de pe malul drept. Organizația Sporter a declarat în mod repetat caracterul internațional al evenimentelor sale și dorința de a consolida colaborarea și încrederea între locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

Astfel, în luna august, în cadrul pregătirilor pentru maraton, organizatorii „Maratonului Internațional Chișinău” au desfășurat un antrenament de alergare la Tiraspol. Sporter este foarte interesat și depune mult efort pentru ca toate evenimentele sale să fie la fel de accesibile atât pentru locuitorii de pe malul drept, cât și de pe cel stâng al Nistrului. Colaborarea cu programul european de consolidare a încrederii este un exemplu primordial în acest sens.

UE a sprijinit organizarea „Maratonului Internațional Chișinău” prin intermediul „Platformei pentru Educație și Sport” creată în cadrul Programului UE „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”. 

Programul „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, care este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de către PNUD, contribuie la procesul de consolidare a încrederii între locuitorii celor două maluri ale Nistrului prin implicarea reprezentanților comunităților locale, agenților economici și a societății civile în proiectele comune pentru dezvoltarea afacerilor și îmbunătățirea infrastructurii sociale.

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare