loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:55700
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:005080
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:001370
Campionatul Puzzle Day by Castorland 2020 a fost amânat

După înregistrarea oficială în Moldova a unui caz de infecție cu coronavirus de tip nou (COVID-19), autoritățile au interzis organizarea evenimentelor publice de orice fel – competiții sportive, festivaluri, expoziții. În acest sens, cea de-a șaptea ediție a Campionatului de asamblare a puzzle-urilor la viteză, Puzzle Day by Castorland 2020, a fost amânată. Noua dată va fi anunțată în curând. Această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

10 martie, 16:371410
Cursă de 8 martie în centrul Chișinăului

Cursele organizate cu prilejul sărbătorilor sunt o bună tradiție pentru Sporter. Am organizat ceva de acest gen de Anul Nou, 14 februarie și chiar de Paște, de aceea n-am putut face excepție de 8 martie!

4 martie, 12:232670
VeloHora revine!

Dragi cicliști amatori și profesioniști, avem vești bune pentru voi! Cea mai de amploare plimbare urbană cu bicicletele revine!

1 martie, 18:501830
18 decembrie, 08:30280

Lecție de iubire de la o mamă din Ungheni, rămasă singură cu un copil bolnav

La 28 de ani, îndură sărăcia și luptă de una singură pentru fiul său, bolnav de paralizie cerebrală.

Vorbim despre Viorica Colonițcaia din Florițoaia Nouă, Ungheni, care la 18 ani a adus pe lume primul și singurul său copil, iar după câteva luni a divorțat de soț, transmite Știri.md.

De zece ani, tânăra locuiește doar cu fiul ei Vlăduț, iar singurul lor venit este ajutorul social și pensia de invaliditate a copilului de 1.700 de lei pe lună.

Pe Vlăduț și mămica lui i-am găsit în casa lor sărăcăcioasă, dar foarte călduroasă. Ambii erau bucuroși de oaspeți și plini de speranță. 

Cei doi trăiesc într-o casă veche, care stă să cadă. Viorica Colonițcaia spune că a primit locuința de la tatăl copilului în schimbul uitării. Bărbatul nu îi achită pensie alimentară băiatului și nici nu a venit vreodată să-l viziteze.

Unul dintre pereții casei abia de se mai ține, iar tavanul în camera lui Vlăduț se sprijină de o buturugă din lemn, care poate ceda în orice moment.

În prezent, Vlăduț nu merge, vorbește cu greu, și nu își poate controla mișcările mâinilor. Din cauza bolii, la 10 ani, băiatul este 100% dependent de mama sa. El are nevoie de proceduri de reabilitare de, cel puțin, două ori pe an și masaj zilnic, pe care mama lui, însă, nu și le permite.

Responsabilii din raion spun că Vlăduț poate beneficia de tratament gratuit într-o instituție specializată doar o dată în an, deoarece rândul este mare, iar copii bolnavi sunt mulți.

Ultima oară Vlăduț a urmat proceduri de reabilitare în luna mai, 2018. 

Băiatul nu are nici un scaun cu rotile bun. El a primit de la asistența socială un scaun pentru maturi, care nu este adaptat necesităților sale.

În pofida greutăților, Viorica Colonițcaia are grijă să-l bucure pe Vlăduț cu ce poate și, în ajunul sărbătorilor de iarnă, i-a instalat un brad artificial în casă.

Modest, băiatul spune că tot ce își dorește de la Moș Crăciun e să primească în dar o mașinuță roșie cu telecomandă și mandarine. Mama lui, însă, speră să-și vadă odată copilul mergând. 

Pentru a-l ajuta pe Vlăduț, Asociația Obștească Sporter va organiza pe 22 decembrie, în Chișinău, Maratonul de Crăciun. Evenimentul este unul caritabil, așa că o parte din banii colectați din vânzarea biletelor și banii din donații vor merge pentru procurarea unui scaun cu rotile modern pentru băiat.

Doritorii pot face donații în contul sau oficiul:

FORUM ASOCIAȚIA OBSTEASCA

adresa: MD-2059, mun. Chișinău, str. Calea Orheiului,28/1

c/f: 1013620006827

IBAN LEI: MD83VI000002224303324MDL

IBAN USD: MD13VI022240300000361USD

IBAN EUR: MD31VI022240300000447EUR

Banca: BC'Victoriabank'SA fil.N3 Chișinău, codul băncii: VICBMD2X416

Destinație: „Donație pentru Vlad”


sursa stiri.md
0
Noutați asemănătoare