loading...

Coronavirus, pleacă! VeloHora mă așteaptă

Noi am așteptat cu nerăbdare revenirea VeloHorei și ne-am pregătit mult pentru acest eveniment important. Dar epidemia, carantina și starea de urgență din țară, instituită până pe 15 mai, au făcut propriile ajustări. Siguranța și bunăstarea voastră sunt cele mai importante, de aceea, am convenit să amânăm evenimentul pe o perioadă nedefinită.

3 aprilie, 14:554260
Trezește-te cu Sporter: participă la antrenamente în direct

În fiecare dimineață, la ora 9:00, pe pagina Sporter de pe Facebook și Instagram, vor fi difuzate în direct sesiunile de antrenament “Trezește-te cu Sporter”. Tot ce aveți nevoie este un computer, tabletă sau smartphone cu acces la internet, haine confortabile și un loc unde puteți face mișcare.

26 martie, 08:0015270
Redirecționați 2% din impozitul pe venit pentru dezvoltarea sportului

Fiecare cetățean al Republicii Moldova poate contribui la dezvoltarea sportului pentru amatori la nivel de țară. Pentru aceasta, puteți folosi prevederea cu privire la „redirecționarea cotei de 2% din impozitul pe venit” (care, oricum, este deja achitat) și să donați cota organizației „Sporter”, pentru a susține proiectele sale.

16 martie, 08:004130
Campionatul Puzzle Day by Castorland 2020 a fost amânat

După înregistrarea oficială în Moldova a unui caz de infecție cu coronavirus de tip nou (COVID-19), autoritățile au interzis organizarea evenimentelor publice de orice fel – competiții sportive, festivaluri, expoziții. În acest sens, cea de-a șaptea ediție a Campionatului de asamblare a puzzle-urilor la viteză, Puzzle Day by Castorland 2020, a fost amânată. Noua dată va fi anunțată în curând. Această măsură este necesară pentru a preveni răspândirea virusului și pentru a proteja siguranța cetățenilor.

10 martie, 16:373440
Cursă de 8 martie în centrul Chișinăului

Cursele organizate cu prilejul sărbătorilor sunt o bună tradiție pentru Sporter. Am organizat ceva de acest gen de Anul Nou, 14 februarie și chiar de Paște, de aceea n-am putut face excepție de 8 martie!

4 martie, 12:235000
4 martie, 05:51312

Marathon for All va deveni parte a proiectului pentru oameni cu necesități speciale

În data de 28 februarie, la centrul cultural evreiesc "KEDEM" a fost organizată o masă rotundă, în cadrul căreia organizațiile guvernamentale, non-guvernamentale și internaționale au discutat proiectul de evidență a cărucioarelor cu rotile și modul de realizare a acestuia în Republica Moldova. 

Participanții întrunirii au făcut totalurile unei cercetări cu privire la faptul cum sunt oferite și utilizate cărucioarele cu rotile, care a durat 5 luni, precum și au implementat un șir de recomandări pentru îmbunătățirea acestor servicii. 

Pentru ca oamenii cu necesități speciale să se poată bucura de drepturi egale, să ducă un mod de viață independent și să fie activi din punct de vedere social, au fost elaborate câteva inițiative. În cadrul realizării acestui proiect, vor fi coordonate următoarele servicii: de alegere și reparare a cărucioarelor cu rotile, de pregătire a personalului medical și social, precum și va fi respectat principiul "de la egal la egal" cu privire la învățământ și angajare în câmpul muncii.

Aceste inițiative au fost acceptate de către Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Centrul Republican "CREPOR", precum și de alte organizații non-guvernamentale, internaționale și naționale. Unindu-și forțele pe durata următoarelor luni, aceste organizații vor lucra în sensul atingerii obiectivelor proiectului. 

Menționăm că proiectul de evidență a cărucioarelor cu rotile a fost inițiat în 2018, în cadrul proiectului Chisinau International Marathon. În același an, a fost deschisă categoria nouă "Marathon for All", pentru atleții în scaune rulante. 

Din acel moment, participarea paratleților la Maratonul Internațional Chișinău a devenit o tradiție, care a fost susținută și în 2019. Participanții întrunirii s-au convins de faptul că și atleții cu necesități speciale pot practica activ sportul și pot participa în competiții de amploare, dacă sunt create toate condițiile necesare. 

Reamintim că pe 27 septembrie 2020, Maratonul Internațional Chișinău va deschide iarăși categoria "Marathon for All" pentru sportivii în cărucioare active și sportive. Participanții vor putea alege una dintre cele patru distanțe: Fun Run (1,5 km), 10 km, 21 km, sau 42 km. Înregistrarea este deja deschisă pe marathon.md/marathonforall. Participarea pentru paratleți este gratuită! 

"Proiectul de evidență a cărucioarelor cu rotile" este finanțat de Ambasada Marii Britanii în RM și de alte organizații guvernamentale și non-guvernamentale din Moldova. 

sursa sporter.md
0
Noutați asemănătoare